Digitale nomader lever stadig

Fitbit forbedrer sig

(Foto: Fitbit)

Der er et godt stykke tid siden, at Fitbit – der i dag er en del af Google – kom med opdaterede udgaver af sine sundheds-fokuserede smartwatches.

Det er så omsider sket nu, hvor Fitbit har præsenteret nye versioner af sine Sense og Versa modeller. De lanceres sammen med det nye Inspire fitness ur,

Fitbits Sense 2 kører med det helt nye Fitbit OS styresystem og præsenterer samtidig en Body Response Sensor, der skal løbende måle ens ”electrodermal activity”. Det vil sige elektriske variationer i ens hud.

Sense 2 har bl.a. en ny Body Response sensor, der måler stress ved hjælp af de elektriske variationer i brugerens hud. (Foto: Fitbit)

Kombineret med data fra andre sensorer skal Sense 2 kunne bestemme f.eks. stress niveauer i kroppen og hjælpe brugerne med guider til bedre åndedræt, meditation eller fysiske afslapnings-øvelser.

En optisk sensor til måling af hjerterytme og puls (PPG) er godkendt af de amerikanske sundheds-myndigheder til at opdage indikationer på atriel fibrillation. Det sker via Fitbits app til ECG elektro-kardiogrammer.

Fitbit fortæller også, at det er lykkedes at integrere metal-elektroder fra nogle af sundheds-sensorerne i urets display-glas. De skal være med til at give en mere præcis visning af måle-resultater.

Sense 2 kan måle ujævnheder i hjerterytmen og vise dem i sin app til elektro-kardiogrammer. (Foto: Fitbit)

Dertil kommer naturligvis, at Sense 2 bæreren kan holde øje med sin åndedræts-rytme, krops-temperatur, søvn-kvalitet, blod-iltning og en stribe andre helbreds-data. Enten direkte på urets skærm eller via den medfølgende app til mobiltelefonen.

Det nye Fitbit Sense 2 smartwatch er vandtæt ned til 50 meters dybde. Det indeholder GPS og et Li-Po batteri, der skal sikre seks dages drift på en opladning. 12 minutter i stikkontakten giver en hel dags brug.

Sense 2 fungerer med både iPhone og Android via Bluetooth. Uret har højttaler og mikrofon til håndfri telefoni, og man kan give det stemme-kommandoer via Amazons Alexa. Mærkelig nok ikke Googles Assistent, når Fitbit nu er ejet af Google.

 

Og apropos Google – Fitbit lover, at Sense 2 inden længe vil kunne integreres med Google Maps og Google Wallet.

Sense 2 tog kan forudbestilles nu til priser fra 2.299 kroner. Uret lander i butikkerne hos Elgiganten, Power, Coolshop og XXL fra slutningen af september.

Fitbits anden nyhed er Versa 4, der henvender sig specielt til motions-folket. Også det har fået Fitbits nye styresystem og tilbyder assistance til over 40 forskellige sports-arter og fitness træning.

Det nye Versa 4 ur fungerer med over 40 forskellige fitness- og sportd-arter, (Foto: Fitbit)

 

I forhold til tidligere versioner har Versa 4 bl.a. fået en ny knap på siden, hvor den er nemmere at ramme under fysisk aktiviteter.

Desuden er der nu indbygget GPS til real time opdatering af geografisk position og distance info. De kan registreres i selve uret, uden at man behøver at have en smartphone ved hånden.

Versa 4 mangler de mest avancerede sundheds-funktioner fra storebror Sense 2, men ellers rummer nyheden, hvad de fleste sports-mennesker har brug for.

Versa 4 lam både bruges til sport og til at måle sundheds-relaterede data som f.eks. puls, søvn og blod-iltning. (Foto: Fitbit)

Også her kan man forudbestille nyheden nu til en pris af 1.799 kroner. Se uret i butikkerne fra slutningen af september .

Endelig er Fitbits tredje nyhed den rene fitness-tracker Inspire 3. Det er ikke et smartwatch, men kan sagtens vise informationer om brugerens hjerterytme, søvn, stress, blod-iltning, kalorie-forbrænding eller antal vandrede skridt.

Fitbit Inspire 3 er vandtæt ned til 50 meters dybde og kan køre i 10 dage på en batteri-opladning. Prisen er her 699 kroner….

Inspire 3 kan bl.a. advare, når man har siddet stille for længe, eller hvor længe du har trænet hver øvelse. (Foto: Fitbit)

Den nye Inspire 3 fitned-tracker kan også måle bl.a. kropstemperatur, søvnkvalitet og hjerte.rytme. (Foto: Fitbit)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Digitale nomader lever stadig