Chromebooks bliver grønnere

Digitale nomader lever stadig

(Foto: Nataliya Vaitkevich / Pexels)

Langt fra alle danskere er vendt fysisk tilbage på deres arbejdsplads efter at være sendt hjem til kontoret i dagligstuen, mens Corona pandemien rasede.

I andet kvartal arbejdede 10,9 procent af de danske beskæftiget hyppigt hjemmefra. Det er et fald på 3,4 procent fra første kvartal, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er niveauet for hyppigt hjemmearbejde stadig højere end før pandemien. Dengang lå det på 7,9 procent.

Men den permanente omvæltning i den danske arbejds-styrke, som mange eksperter spåede for et år siden, har vi ikke fået.

Corona pandemien fik antallet af hjemme-arbejdende danske til at boome. (Infografik: Danmarks Statistik)

Den digitale nomade, der kan sætte sig ned og arbejde med sin laptop overalt, hvor der er en god internet-forbindelse – såvel i hjemmet som på en strand i udlandet – lever stadig. Han eller hun er bare ikke så talrige, som især laptop-fabrikanterne havde håbet på.

En manglende trend, der tydeligt afspejler sig i salget af bærbare pc’er i andet kvartal af i år. I Vesteuropa blev der da købt 26 procent færre laptops end for et år siden, fortæller analyse-bureauet Canalys.

Den største andel af hjemme-arbejdende danskere havde vi i første kvartal af 2021 – med hele 28,3 procent. Det var mere end hver fjerde.

Danmarks Statistik fortæller, at det i dag især er beskæftigede i den private sektor, som fortsat arbejder hjemmefra. I private virksomheder drejer det sig om 11,9 procent, mens tallet blandt offentligt ansatte er 8,3 procent.

 

(Infografik: Danmarks Statistik)

Hjemme-arbejderne eller de digitale nomader finder vi især i brancherne information og kommunikation.

Her sad 14,0 procent hyppigt derhjemme med deres laptop i april, maj og juni i år. Langt færre end i andet kvartal af 2020, hvor det var 58 procent!

En anden branche med en markant udvikling i hjemme-arbejder er finansiering og forsikring:

Inden Corona lå andelen af hjemme-arbejdewre på 8,4 pprocent. I andet kvartal 2020

der inden COVID-19 havde en andel på 8,4 pct., som hyppigt arbejdede hjemme. I andet kvartal 2020 steg procenten til 51,1 procent, mens den nu igen er faldet til 18,2 procent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chromebooks bliver grønnere