B&O går Haute Couture

iPhone 13 er multi-national

(Foto: Touka Hogimoto (Pixabay)

Alle ved, at iPhone er en amerikansk telefon. Apple ligger jo i Californiens Silicon Valley og er USA’s mest værdifulde selskab. På verdensplan er kun Saudi Arabiens statslige olieselskab mere værd.

De fleste ved også, at iPhones bliver samlet i Kina. Det betyder dog ikke, at enkelte elementer af en iPhone også er kinesiske. Det er de slet ikke. En moderne iPhone 13 Pro er tværtimod multinational, viser en ny analyse fra Statista.

Batteriet er ganske rigtigt kinesisk – fra Sunwoda Electronics. Skærmen er til gengæld fra Sydkorea og fra enten Samsung eller LG. Kameraerne stammer fra japanske Sony, display-porten fra Holland og skærmglasset fra Corning i USA.

iPhonen har udviklet sig til at være den store indtægts-motor for Apple. Omkring halvdelen af koncernens totale omsætning kommer fra telefonerne.

(Foto: Monoar Rahman Rony / Pixabay)

Som de fleste andre teknologi-fabrikanter forsøger Apple at sprede sine indtægter på flere områder for ikke at blive for sårbar, hvis noget skulle gå galt i f.eks. mobil-divisionen.

Apples afdeling for underholdning med produkter som Apple Music og Apple TV står i dag for knap 19 procent af omsætningen.

Divisionen for ”wearables”, hvor man finder Apple Watch og AirPods, vokser også meget stærkt. Blot ikke inden for højttalere.

Til gengæld er der ikke længere så meget vokseværk i Macs og iPads. De sørger ret konstant for omkring 10 procent af Apples omsætning….

(Infografik: Statista.com)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O går Haute Couture