Finland får digitale kørekort

Få udenlandsk lige i øret

Helt trådløse øretelefoner er smarte, fordi man slipper for at have ledninger dinglende om nakken eller ned over brystet.

Hvis øretelefonerne samtidig kommer fra engelske Mymanu og hedder CLIK+, er de endnu mere smarte. For så kan de nemlig oversætte mellem 37 forskellige sprog – inklusive dansk – mens man taler eller lytter til en anden person.

Oversættelsen foregår i næsten ”real time”. Hvor hurtigt afhænger af Bluetooth forbindelsen til en smartphone, man skal have på sig – og naturligvis det mobilnet, telefonen kommunikerer med internet på.

Mymanu app’en fungerer naturligvis bedst på et hurtigt 4G net, hvor de indtalte ord og sætninger kan flyve frem og tilbage til computer-oversætteren i skyen på brøkdele af et sekund,

Mymanu kan dog også bruges helt offline. I så fald lægger app’en de mest anvendte udtryk til ét fremmedsprog i mobiltelefonens eget lager.

Står man over for en fremmed person, som man gerne vil i kontakt med, men ikke kan forstå eller tale til på vedkommendes sprog, tænder man blot app’en – og samtalen kan begynde.  Modparten  snakker løs, og Mymanu spiller oversættelsen i ørerne og viser den samtidig som tekst på mobilens skærm.

Den modsatte vej indtaler Mymanu brugeren blot sine ord og lader den udenlandske person følge med på smartphonen. Her vil ens spørgsmål, kommentarer, komplimenter osv. dukke op på det fremmede sprog næsten lige så hurtigt, som de blev udtalt.

Mymanu kan desuden være en stor hjælp, når man taler i telefon med en udlænding. Hvis man kender dennes foretrukne sprog, kan man bede vedkommende om at tale langsomt og i korte sætninger. Derefter kan man følge med i sine øretelefoner og på mobilens skærm, som om man selv var indfødt.

Ud over oversættelses-talenterne skal CLIK+ også udmærke sig med en særdeles høj lydkvalitet. Øretelefonerne anvender nemlig den nyeste ATPX teknologi, der forbedrer lydkompression og giver ”wide band” stereo.

Betjeningen af de små in-ear øretelefoner foregår enten via en Mymanu app. Eller man kan bruge håndbevægelser, swipes og taps over/på øretelefonen. Eller man kan give CLIK+ mundtlige kommandoer til f.eks. at tage et telefon opkald, starte en oversættelse, sætte en melodi på pause osv.

Den medfølgende bære-æske indeholder et batteri, så den kan fungere som trådløs oplader, når CLIK+ ikke sidder i brugerens ører.

Mymanu kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 249 USD pr. sæt – det er ca. 1.500 kroner. De sprogkyndige øretelefoner fås i enten sort eller hvidt….

MyManu bæreæsken fungerer som trådløs oplader af øretelefonerne, når man ikke har dem i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finland får digitale kørekort