Bliv set bedre på cykel

En ny smartphone til 200 kroner?

Med den øgede konkurrence, som mobilbranchen oplever i disse år, kan man sagtens finde billige tilbud på smartphones.

Nogle gange er de sågar priser på pænt under 1.000 kroner for en mærkevare telefon, men så er der som regel tale om sidste års mellemklasse- eller lavpris-modeller, som f.eks. en kæde som Aldi har købt et stort lager af.

Helt ægte billige og nye udgaver kan være på vej her i de kommende uger. I første omgang i Indien og andre asiatiske lande, men nye smartphones til priser mellem 200 og 500 kroner kan sagtens dukke op i Vesteuropa senere på året.

Telefonerne hører til den nye generation af såkaldte Android Go telefoner. De indeholder en ”slanket” udgave af Androids seneste 8.0 Oreo styresystem, der er passet til, så det kan køre udmærket på mobiler med kun 1 GB RAM og en svagere processor end normalt.

Google satser stort med sit nye Android Go styresystem. Det skal bl.a. gøre det muligt at sælge nye smartphones til kun 200 kroner.

Desuden er Google i gang med at udvikle ”light” versioner af sine bestsellere som Maps, YouTube eller Gmail. Målet er nemlig, at Android Go brugere ikke skal holdes ud af det gode selskab, men at mange gode apps vil kunne køre problemfrit på de meget billige smartphones. Ikke alle, men i hvert fald en masse vigtige apps.

Google skal forhandle med en hel stribe asiatiske smartphone fabrikanter, der vil lancere de første Android Go telefoner senere på måneden. Det vil ske på det enorme indiske marked, hvor de billigste modeller skal kunne købes for 30 USD eller ca. 200 kroner.

Den herhjemme mest kendte fabrikant, som Google taler med, er Nokia. Finnerne vil tilsyneladende præsentere en billig Nokia 1 telefon med Android Go og beskedne 1 GB RAM ombord.

Andre fabrikanter, der er på vej med Android Go, kender de færreste danskere. Det er indiske mærker som f.eks. Micromax, Lava, Intex og Karbonn. Især Micromas er en fabrikant, der er meget stor i Indien og flere af nabolandene.

Nokia ventes at lancere en billig Android Go telefon senest til marts. Nokia 1 får en skærm på 5 tommer, en firekerne processor, 1 GB RAM og brugbare kameraer både bagpå og til selfies.

Hvis de første lækkede specifikationer på Android Go telefoner holder, er de faktisk ganske anvendelige. Selv mange ”forkælede” danskere vil synes, at en Nokia 1 med den nye slimline Android vil være fuldt tilstrækkelig for dem-

Det asiatiske nyhedsmedie Gizbot regner således med, at Nokia 1 kommer med en 5 tommers skærm i HD kvalitet (1.280 x 720 punkter), fire-kerne processor, 1 GB RAM, 8 GB lager, kameraer på 8 og 5 megapixel plus et batteri på 3.000 mAh.

De billigste ”almindelige” Android telefoner koster i øjeblikket omkring 100 USD (650 kroner) i Kina og andre asiatiske lande. Men selv det er for dyrt for mange fattige mennesker i udviklingslande – eller i Indien.

Hvis Google kan få prisen ned på måske 200 kroner for en absolut brugbar smartphone, vil Google kunne erobre mange millioner nye kunder i Asien, Afrika eller Sydamerika.

Android Go bliver kun en succes, hvis de billige smartphones har et brugbart mobilnet at køre på. Det vil bl.a. Facebook gerne levere via store flyvende droner, der svæver over ulande og uvejsomme områder af verden.

Disse mennesker kan så for første gang opleve friheden af at have en egen mobiltelefon og bruge den til at gå på internet med. Naturligvis forudsat, at der er etableret mobiltelefon net i de pågældende lande.

Flere af verdens store spillere i mobiltelefoni og internet har store satsninger i gang for at få udviklingslande og mennesker i afsides egne ”med” i verden.

Facebook eksperimenterer således med ubemandede drone-fly, som er udstyret med sendere, modtagere og forstærkere. De fungerer derfor som små telefoncentraler i 15 kilometers højde over f.eks. et afrikansk land med masser af ørken eller regnskove.

Da Facebooks flyvende telefon-centralen drives af solceller på deres enorme vinger, kan de holde sig i luften og formidle mobiltelefoni i mange måneder ad gangen, inden de skal have en omgang service.

Flere branche-eksperter forventer dog også, at Android Go vil dukke op i etablerede mobil-lande, selvom Google siger, at det egentlig ikke er meningen.

Man kunne f.eks. forestille sig, at store internationale eller nationale discount kæder vil købe stort ind i Østen for at sikre sig mobiltelefoner, de kan sælges som slagvarer til måske under 300 kroner….

Vil Android Oreo Go kunne åbne hele verden til internet og mobiltelefoni. Ambitionerne for det nye slimline styresysten er i hvert fald store og globale.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliv set bedre på cykel