Champagne på to minutter

Samsung på vej med nyt super batteri

Achilles-hælen på de fleste mobiltelefoner er batterierne. De er teknologisk slet ikke så langt fremme som resten af elektronikken. Derfor holder de ikke længe og tager lang tid at lade op igen.

Selvfølgelig gør smartphone fabrikanterne et stort arbejde i at finde nye materialer til batterierne, som gør dem både hurtigere mere sikre end de nuværende Li-ion typer. De kan nemlig let bryde i brand.

Et og andet kunne tyde på, at Samsung står foran et gennembrud med en ny type batteri. De laves af kulstof materialet grafén, der både kan lagre større mængder energi og lade meget hurtigere.

Samsung fortæller, at grafén batterierne i øjeblikket har 45 pct. højere kapacitet end de batterier, den sydkoreanske elektronik gigant anvender i sine nuværende smartphones. Muligvis kan kapaciteten øges yderligere, så vi fremover får mindre batterier med flere kræfter.

Grafén materiale er superlet og er 10 gange stærkere end stål. Det kan f.eks. formes på en 3D printer.

Hvad der er nok så interessant: Grafén batterier kan flytte strøm 140 gange hurtigere end de nuværende materialer. I praksis vil det betyde, at man kan forvandle et helt tomt smartphone batteri til fuld kapacitet fem gange hurtigere end i dag. På 10-12 minutter og ikke på over en time

Ifølge den sydkoreanske erhvervsavis The Investor vil Samsung ikke afsløre, hvor langt man er nået med den nye grafén teknologi. Men den må være nået længere end til tegnebrættet og kemikernes laboratorier, når denne slags rygter slipper ud fra Samsung.

Holder de første antydninger om kapacitet og hastighed, må grafén batterier være en stor nyhed for mange andre end smartphone ejere.

I en tid, hvor alle taler om elbiler, må grafén også være en åbenbaring. Elbilernes primære svaghed er de store, tunge og dyre batterier, der giver bilerne en begrænset rækkevidde….

De nye grafén batterier er udviklet af Samsungs Advanced Institute of Technology, der har søgt om patent i USA, Sydkorea, Kina og Japan.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Champagne på to minutter