På tide med genbrug af skydere

Huawei meget bedre til spil

Det har længe været en åben hemmelighed, at Huawei var på vej med en spil-fokuseret smartphone. Kinas største mobilfabrikant ville ikke acceptere, at Racer og Asus løb af med det hastigt voksende marked for e-sport på mobiltelefoner.

Huawei har nu afsløret sine spil-planer, og de omfatter (heldigvis) ikke, at man skal ud at købe en helt ny telefon for at få adgang til den bedre grafik, som moderne games kræver.

Spil er i høj grad afhængige af grafik-chippen (GPU’en). Mere end af selve hovedprocessoren i en mobiltelefon (CPU) eller en pc.

Huaweis populære P20 telefoner vil være de første, der får den nye GPU Turbo opdatering.

 

Huaweis trick er en software opdatering, der vil gøre grafik processoren 60 pct. mere effektiv, samtidig med at strømforbruget sænkes med 30 pct. Det hele koster ikke en krone. Det kommer som en gratis opdatering til Huawei og Honor smartphones. Honor er Huawei telefoner, der sælges direkte til slutbrugere via internet i en række markeder verden over.

Huawei kalder meget passende sin opdatering for GPU Turbo – og den er ikke kun forbeholdt de stærkeste modeller fra den kinesiske mobilgigant. Også mellemklasse telefoner vil blive i stand til at køre komplekse spil med flere billeder i sekundet og alle de flotte visuelle special effekter i HDR+ kvalitet.

Huawei hævder sågar, at selv billige telefoner med en forholdsvis simpel GPU ombord vil kunne udkonkurrere langt dyrere smartphones, når det gælder grafik og hurtige billeder på skærmen.

Huawei vil ikke have, at frække opkomlinge som f.eks. Razer løber med markedet for spil-fokuserede smartphones.

GPU Turbo skal derudover forberede de fleste Huawei og Honor telefoner til en fremtid med Augmented og Virtual Reality. Formentlig skal de apps kodes specielt for at være kompatible med Huaweis grafikchip.

Huawei afslører ikke voldsomt meget om, hvad GPU Turbo indeholder, som giver grafikken sådan et spark, at selv markedets mest krævende computerspil kan afvikles på en forholdsvis billig mobiltelefon-. Det er nok noget med en kombineret hardware/software accelerator inde i chippens firmware.

Som nævnt er GPU Turbo opdateringen gratis. De første Huawei telefoner, der får turboen i tredje kvartal af i år, er P20, P20 Pro, P20 Lite, P Smart, Mate 10 Pro,  Mate 10 og Mate 10 Lite. I fjerde kvartal følger Huawei P20 Lite efter sammen med Mate 9, Mate 9 Pro, P10 og P10 Plus….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På tide med genbrug af skydere