Twitter bliver lettere at bruge

Apple har store planer i medicin

Moderne smart-ure kan allerede holde øje med bærerens puls, hjerterytme, temperatur, stress niveau og kalorie forbrænding, men det er intet imod, hvad Apple har af planer med Watch og iPhone.

De skal i fremtiden være komplette små elektroniske lægeklinikker, der både kan måle alskens sygdomme og andre dårligdomme – og samtidig fungere som one-stop-shop for alle ens sundheds-relaterede behov.

IPhone skal f.eks. holde øje med ens medicin-forbrug, bestille nye præparater på apoteket, orientere læger, sygehuse og sundheds-plejersker om patientens tilstand.

I dag kan Apple Watch og iPhone bruges til at registrere f.eks. puls, vægt og BMI tal. I fremtiden vil de kunne måle langt mere avancerede ting i forbindelse med brugerens sundhed og behandling.

Ideen er, at man bærer rundt på sine sgdoms journaler i mobiltelefonen, hvor de kan stilles elektronisk til rådighed for ikke bare ens egen læge, men også speciallæger eller læger det sted, hvor man lige befinder sig – f.eks. langt hjemmefra på ferie eller rejse.

Apple samarbejder med det relativt nystartede firma Health Gorilla om projektet, der skal skabe en platform, som alle læger, sygehuse osv. kan arbejde problemfrit med. Altså slut med forskellige patient journal system, der ikke kan udveksle informationer mellem hinanden, sådan som vi kender det fra danske sygehuse.

Apples Watch ur vil samtidig sørge for at levere helt aktuelle målinger af bærerens sundheds tilstand. Det gælder også mere avancerede målinger som blodsukker hos diabetikere, blodets iltning, komplette hjerte rytme oversigter og meget andet.

Apple Watch og iPhone skal fremover samarbejde, som var de et klinisk team af læge, sygeplejerske og laborant.

Den amerikanske tv-station CNBC beskriver planen som et forsøg på at give et komplet billede af patientens øjeblikkelige tilstand og helbreds historie.

CNBC sammenligner den nye platform med, hvad Apple har gjort med musik industrien. iPod, iTunes osv. vendte op og ned på hele den etablerede musik verden og gjorde det muligt, at vi alle sammen i dag kan downloade og streame vores yndlings melodier på vores smartphone.

Ifølge tv-stationen vil Apple præsentere den nye Watch/iPhone baserede sundheds platform i foråret 2018….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter bliver lettere at bruge