Én milliard har nu en 5G mobil

Skærmen er på højkant

(Foto: LG)

Normalt vokser computerskærme mest i bredden. Formatet hopper fra oprindeligt 4:3 til i dag 16:9. 18:9, 21:9 osv.

Det koster alt sammen plads, hvis man har et lille skrivebord eller et beskedent hummer, hvor der gerne må anbringes en pænt stor computer monitor til spil, design, video osv.

Sydkoreas store tv-fabrikant LG går nu den absolut modsatte vej.

Firmaets nye DualUp er som to 21,5 tommer displays oven på hinanden, så de udgør en 28 tommers LCD skærm i 16:18 format og 2.560 gange 2.880 punkter at gøre godt med. Helt præcist 27,5 tommer.

Udseendet er mildt sagt anderledes, og det kan i princippet kun udnyttes rigtigt, hvis man multitasker meget. Der er jo ikke nogen, som har standard skærmbilleder på højkant.

(Foto: LG)

 

Så kan man have to opgaver kørende i hvert sit store 21,5 tommer vindue. Blot ikke ved siden af hinanden som normalt, men oven på hinanden. Det kan være godt for gamere, app-udviklere og digitale grafikere.

Rent teknisk bruger LG DualUp et Nano IPS panel, der er ganske præcist. Det kan nemlig vise 98 procent af DCI-P3 farveskalaen og større dynamiske HDR10 billeder.

LG kalder formatet for SDQHD – Square Double Quad High Definition. Det lyder flot, men DualUp kan altså ikke vise 4K og har kun en beskeden billed-opdatering på 60 Hz. Det gør den ikke just gamer-venlig.

Endelig er lysstyrken på 300 nit heller ikke imponerende.  Dual Up skal altså bruges indendørs og nok mest til professionelle arbejdsformål.

Med DualUp følger en en solid Ergo stander, som fastgøres på bordpladen ved hjælp af et beslag. Det sparer plads.

Standeren giver mulighed for trinløst at justere skærmen i højden. Man kan også vippe og dreje skærmen, indtil man finder sin optimale arbejdsstilling.

Alternativt kan man købe et VESA-vægbeslag til DualUp. Så kan skærmen hænges op på væggen ligesom et LG tv.

Gennemtænkt er også det pæne udvalg af stik, der sidder i nyheden: Først og fremmest et USB-C på 90 watt, der gør det muligt at bruge skærmen som strømforsyning for f.eks. en laptop.

Derudover er der to HDMI indgange, DisplayPoint og to USB 3.0 forbindelser. Det burde række til de fleste.

LG viste sin spændende DualUp skærm første gang i december. Siden da har man af os spurgt os selv, om den blot var en kreativ designer prototype, eller om den mon reelt kom til salg i butikkerne.

Det gjorde den – med et halvt års forsinkelse. LG fortæller ikke, hvad den nye 28MQ780-B monitor skal koste i Danmark. Heldigvis kan jeg fortælle, hvad amerikanerne skal betale – 699 dollars eller ca. 5.000  kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Én milliard har nu en 5G mobil