Dell bedre i lavere prisklasser

Én milliard har nu en 5G mobil

(Foto: Touka Hogimoto / Pixabay)

Næsten alle danskere køber 5G, når de skal have en ny smartphone. Også, selvom det er langt fra alle steder i Danmark, hvor man kan få glæde af den fulde hastighed.

Selv i hovedstads-området, hvor alle de store teleselskaber praler med, at de har fuld 5G dækning, er det slet ikke tilfældet.  TDC / YouSee er nok tættest på 100 procent i København, men ikke konkurrenterne.

Det er dog ikke kun i Danmark, at folk køber 5G telefoner i lange baner, selvom det ”gamle” 4G vil være fuldt tilstrækkeligt for dem.

De moderne 4G netværk og stærke telefoner er rigeligt hurtige til at streame video i HD kvalitet, downloade musik og apps eller hygge sig med spil on the go.

(Infografik: Statista.com)

Samsung og flere andre Android fabrikanter lancerede deres første 5G telefoner i 2019. Apple kom først med i efteråret 2020, men så er det altså også gået stærkt siden da.

I de sidste tre måneder af 2020 solgte Apple flere telefoner end nogen smartphone fabrikant før i løbet af tre måneder. Det gav 5G sit store gennembrud.

Ifølge Ericssons seneste nye Mobility Report vil over én milliard mennesker verden over eje en 5G telefon her i 2022. Det er dobbelt så mange som i 2021.

Historisk set vil det betyde, at 5G når en milliard abonnementer to år hurtigere, end 4G gjorde ved siden introduktion.

Det hæsblæsende tempo vil fortsætte: Ericsson regner med, at tallet bliver fordoblet igen allerede i 2024….

 

.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dell bedre i lavere prisklasser