Den kloge ring er tilbage

Sonos tv-lyd til fin pris

(Foto: Sonos)

Efter en periode med tv-højttalere, der bare blev større og større og dyrere og dyrere, har mange fabrikanter nu skiftet stil og satser nu i stedet på soundbars, som alle har råd til.

Senest er det Sonos, hvis nye Ray højttaler kun skal koste 2.249 kroner. Det lyder som en god pris, der selvfølgelig kun kan opnås ved at gå på kompromis med teknologien i sammenligning med de større og dyrere Sonos Arc eller Beam soundbars.

Fokus med den nye Sonos Ray er en nem opsætning og en forbedring af tv-apparatets lyd, uden at man skal betale mange tusinde kroner for det.

Man kan også parre Ray trådløst med en Sonos Sub og baghøjttalere til surround sound. Så er den nye soundbar blot ikke så billig længere.

Sonos Ray kommer uden opad strålende højttalere som i Dolby Atmos. Man kan derfor placere den nye soundbar diskret i f.eks. en reol. (Foto: Sonos)

Enheder og elektronik har Sonos sædvanligt høje kvalitet, og Ray kan problemfrit integreres med hjemmets øvrige Sonos højttalere til et multi-room set-up.

Nedskæringer på grund af prisen finder vi til gengæld i fraværet af f.eks. Dolby Atmos. Ray-ejeren må nøjes med de knap så avancerede Dolby Digital og DTS Digital 5.1 surround sound.

Sonos Ray kommer også uden HDMI-ARC forbindelser til tv-apparatet. Der er kun optiske kabler, som mange finder er lidt forældede

Mest mærkeligt er dog, at Ray ikke kan fungere sammen med Sonos helt nye Voice Control stemme-genkendelse, som ellers også er en af fabrikkens store nyheder.

Ray soundbaren har fået skåret mikrofoner bort for at spare penge. Det vil sige, at hverken Google Assistent, Amazon Alexa eller det nye Sonos Voice Control fungerer.

Selvfølgelig kan man lade stemme-kontrollen køre viVoia en anden Sonos højttaler med mikrofon, hvis man har sådan en stående. Men alligevel er det lidt mærkeligt, at man lancerer en vigtig nyhed som Ray og så ikke lader den spille med i hele koret.

Sonos har indbygget et nyt design af højttaler-enheder, der alle er front-vendt. Det giver den fordel, at man nemt kan placere Ray i f.eks. et reolsystem eller direkte under tv-apparatet,.

Opad strålende højttalere som i Dolby Atmos soundbarer, som man skal tage hensyn til, rummer Sonos Ray ikke.

Sonos har også løftet sløret for tre nye farver til sin populære bærbare Roam højttalere. Tidligere kunne man kun købe den i hvidt eller sort. Fremover kan man også vælge Roam i orange, grøn og blå. (Foto: Sonos)

Indendørs i Ray sidder fire Klasse-D forstærkere, der trækker to diskant tweeters og to enheder til mellemtone og bas.

Efter de første forlydender fra USA skal de være rigeligt stærke til at levere imponerende lydtryk, selvom der kan mangle noget præcision i bastoner og spredning af tonerne. Kompromis’erne melder sig.

Den ret spændende Sonos Ray dukker op i danske butikker fra 7. juni i farverne sort eller hvid. Prissedlen lyder på 2.249 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den kloge ring er tilbage