Musikken med sig gennem 40 år

Den kloge ring er tilbage

(Foto: Oura)

For tre år siden var det en ret stor ting med kloge fingerringe, der kunne tjekke bærerens helbred på en langt mere diskret måde end et smartwatch på håndleddet.

Finske Oura Health Oy var en af udviklerne, og firmaets Oura Ring så dengang mere elegant og gennemført ud i designet end de fleste andre.

Så blev der bare meget tavst omkring Oura, selvom finnerne lancerede en generation 2 af sin elektroniske ring i 2020.

(Foto: Oura)

Tilsyneladende forsvandt ringene ud af rampelyset, og smarte ure a la Apple Watch, Samsung og Huawei overtog hele herredømmet, når folk ville måle deres helbred løbende.

Nu er Oura Ring Generation 3 så omsider dukket op med mange flere features. De går langt videre end med den søvn-monitor med elektronisk meditation, som var forgængerens store attraktion.

Den nye ring kan f.eks. måle hjerterytme, stress, blod-iltning, krops-temperatur, fysisk aktivitet, træning samt naturligvis, om man får søvn og hvile nok.

Det er også, hvad mange smartwatches kan tilbyde. Forskellen er bare, at Ouro Ring ikke har et eget display, men viser alle sine resultater på en medfølgende mobiltelefon app.

Den tilpasser automatisk guider, forslag til trænings-forløb og andre gode sundhedsråd ud fra de målinger, som døgnet rundt kan sendes trådløst fra ringen via Bluetooth.

Oura har så hyret en række kendte sportsstjerner som f.eks. skiløberen Lindsey Vonn, Chris Paul fra basketball og Kai Lenny fra wave surfing og paddling til at strø lidt guldkorn ud til en voksende ”community” af Oura brugere.

Oura er fremstillet af titanium og er derfor lettere end de fleste andre tilsvarende sundhedsringe. Den kører mellem fire og syv dage på en batteri-opladning. App’en er kompatibel med både Apple Health og Google Fit.

Ringen fås i fire farver og koster 314 euro eller ca. 2.350 kroner. Dertil skal lægges et månedligt abonnement på opdateringer, der er gratis de første seks måneder. Derefter betaler man seks euro pr. måned….

(Foto: Oura)

Oura Ring 3 har en meget avanceret søvn-monitor, som sjældent ses magen på store smartwatches. (Foto: Oura)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musikken med sig gennem 40 år