Inderne vilde med fitness

Billigere at reparere Galaxies

(Foto: Wilfried Pohnke / Pixabay)

Det kan være dyrt at købe en ny smartphone hvert år, men går den i stykker, kan det nemt koste en formue i reparation.

Tager man f.eks en luksus-telefon som Samsungs Galaxy S22, koster det glat væk 2.000 kroner at få udskiftet en skærm.

Mobilfabrikanternes ekstremt høje priser på reservedele og reparationer har længe været en torn i øjet på forbruger-organisationer verden over.

Derfor har man med udgangspunkt i USA lanceret en ”Right to Repair” bølge, som i første omgang Apple og Samsung har tilmeldt sig.

Den gør det muligt, at iPhone- og Galaxy-ejere kan købe originale reservedele som displays, bagplader og batterier direkte hos fabrikanten og selv udskifte dem.

Samsung overvejer at bruge reservedele fra genbrug til reparationer af Galaxy smartphones. Det kan halvere prisen på at få ordnet sit telefon. (Foto: Bruno Germany / Pixabay)vvvvvvvvvvvvvvvv

Det sparer en masse penge, hvis man er lidt fingernem og vil tage risikoen, at man kan komme til at ødelægge sin mobil, når man selv piller inde i den.

Samsung ser nu ud til at gå et yderligere et stort skridt videre:

Ifølge det sydkoreanske medie ”Business Korea” har Samsung planer om at tilbyde indbygning af brugte reservedele ved reparationer i stedet for helt nye stumper.

De brugte reservedele er naturligvis testet og certificeret, og de kan spare forbrugeren for enorme beløb. På en Galaxy S22 telefon kan reparationer halveres i pris.

Samsungs nye idé skal samtidig være god for klima og genbrug. Den forlænger nemlig levetiden på en smartphone og dens komponenter. Og jo længere tid en telefon er i brug – desto færre ender som affald på lossepladserne.

Skærmene er typisk den sarteste del af en smartphone – og den der skal udskiftes oftest. (Foto: Rudy and Peter Skitterians / Pixabay)

 

I august sidste år præsenterede Samsung sit ”Galaxy Project for Earth”, der skal fremme anvendelsen af genbrug i hele den store sydkoreanske koncern.

I forbindelse med dette års nye Galaxy S22 telefoner og Galaxy Book 2 Pro laptops er nogle af komponenterne f.eks. fremstillet af gamle fiskenet samlet op fra verdenshavene.

Telefonerne leveres også uden ladeblok med den begrundelse, at det skåner miljø og fremmer genbrug. De fleste har nemlig en lader liggende fra deres gamle mobil, som sagtens kan bruges med den nye.

Argumentet holder bare ikke helt: Mange nye telefoner har nemlig batterier, som kan lades hurtigere op end sidste års. Det fremskridt opnår man kun, hvis man har en moderne oplader, der kan levere de ekstra watt.

Onde tunger vil derfor vide, at fabrikanter som Samsung og Apple kun undlader at lægge ladeblokke i æsken med nye mobiler for at undgå prisforhøjelser.

Hvis man så kan lokke publikum til at købe en ny og dyr oplader til flere hundrede kroner, er det penge lige ned i lommen….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inderne vilde med fitness