Hvad er der galt med Twitter?

OnePlus har baby på vej

(Foto: Yogesh Brar / Twitter)

Knap er OnePlus’ længe ventede topmodel 10 Pro landet i danske butikker – det skete i går – før rygterne om den næste OnePlus triller ind. Det er Nord CE 2 Lite, der kunne se ud til at blive OnePlus’ billigste 5G telefon.

Ifølge der kinesiske sociale medier har OnePlus op til flere nye smartphones på vej i de næste par måneder. Flere formentlig telefoner, som er mere eller mindre identiske med modeller, der sælges under Oppo eller Realme navnene i Kina.

Det vil også være tilfældet med Nord CE 2 Lite, der skal være en Realme V25 i nye klæder. Det vil samtidig betyde, at den nye Lite vil se noget anderledes ud end storebror CE 2.

Den nye lavpris-OnePlus kommer med en LCD-skærm på 6,58 tommer i Full HD+ grafik og med en hurtig opdaterings-hastighed på 120 Hz.

Som motor fungerer en Snapdragon 685 mellemklasse processor fra Qualcomm. Også her vil der være tale om et skift fra storebror Nord CE 2, der kører med en MediaTek 900. Begge kan arbejde med 5G, men MediaTek chippen er nok en smule hurtigere.

Standard vil være 6 eller 8 GB RAM og et lager på 128 GB, Batteriet er pænt stort med 5.000 mAh, og det kan lades rimelig hurtigt op med 33 watt.

I Kina sælges den nye lavpris-OnePlus som Realme V25 på fotoet. (Foot: Realme)

På kamera-siden skal den billige OnePlus diske op med tre objektiver med hovedlinsen på 64 megapixel som den klart vigtigste.

De to andre kameraer er ikke særligt interessante – en makro til næroptagelser og en mono til sort/hvid fotos – begge på beskedne 2 MP. Her kan man godt se, at der er tale om en Lite. Den almindelige Nord CE 2 har nemlig en super-vidvinkel på 8 MP.

Efter sigende skal den nye Lite lanceres på det indiske marked først. OnePlus er et stort navn i Indien, hvor efterspørgslen efter billige telefoner er enorm. Europa skal så stå for tur bagefter. Kina er til gengæld mindre vigtig, da telefonen allerede sælges her som en Realme.

Måske lige tilbage med en lille forklaring på navne-forvirringen:

OnePlus blev sidste år fusioneret med søsterselskabet Oppo og har i dag en fælles udviklings-afdeling. Begge mærker tilhører den kinesiske BBK Electronics koncern, der også ejer Vivo og Realme mærkerne i mobiltelefoner. Tilsammen gør de BK til verdens største smartphone fabrikant.

Indtil videre holder BBK Oppo, Vivo og Realme borte fra det danske marked, hvor OnePlus gør det rigtig godt. OnePlus er det tredje-største smartphone mærke herhjemme med en markedsandel på fire-fem procent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er der galt med Twitter?