GoPro Hero6 tager toppen

Huawei vinder ind på Apple og Samsung i image

Den tid er forbi, hvor man kunne tillade sig at rynke på næsen ad de folk, som købte smartphones fra Kina. De vidste nok ikke bedre og havde ikke råd til at købe en iPhone.

I dag sælger Huawei flere smartphones end Apple og indtager indtil videre en global andenplads efter Samsung.

Samtidig har Huawei – sammen med andre store kinesiske mærker som f.eks. OnePlus, Lenovo, Xiaomi, OPPO og ZTE – rystet et renommé som billige og ”kun næsten” lige så gode af sig.

Desuden skal man altid huske på, at kinesiske smartphones ikke er dårlige end de amerikanske, japanske eller koreanske. Apple, Samsung, Motorola, HTC osv. får alle deres mobiler fremstillet på fabrikker i Kina.

Danskerne synes lige nu, at de får mere for pengene, når de køber end smartphone fra Huawei (rød linie) end en iPhone fra Apple (grøn), Mest valuta pr. kroner får man dog hos Samsung (blå kurve). Illustration: YouGov.

Danskerne er – som så ofte før – lidt konservative, når det gælder om at købe nye varer. Vi vælger som regel det sikre og kendte. I mobil sammenhæng er det først og fremmest Apple og dernæst Samsung.

Målt i salgstal er der et godt stykke vej ned til nummer tre på den danske smartphone hitliste – Huawei –  og så alle andre. Men Huawei rører på sig og går stærkt frem i Danmark. Både i antal solgte telefoner – og nu også iimage og renommé.

Det viser den nyeste måling fra YoGov’s BrandIndex, der løbende tager temperaturen på danskernes opfattelse af en række virksomheder og mærkevarer.

Målt på det overordnede image ligger Huawei stadig langt efterApple og Samsung, der har siddet tungt på det danske smartphone marked i otte til ti år.

Danskerne første reaktion på de nye iPhone 8 og iPhone X telefoner ser ud til at være, at de er for dyre. Apples generelt gode image er dog ikke påvirket synderligt af lanceringen.

Men mens Apples og Samsungs generelle image er faldet i de seneste tre år, er Huaweis gået frem med 7,5 point – fra minus 0,6 til nu plus 6,9. I samme periode er Apples image-score faldet med 5,1 point til 27,8 og Samsungs med 2,7 til 33,3 point.

Med andre ord har Samsungs Galaxy telefoner i dag et bedre ry hos danskerne end Apples iPhones. Interessant, når man tænker på den flodbølge af negativ omtale, som Samsung rendte ind i for et år siden, da firmaets store Galaxy Note telefoner brød i brand.

Ifølge YouGovs analytikere skyldes Huaweis forbedrede image især, at danskerne føler, de får rigtig god værdi for pengene ved at købe smartphones hos Huawei.

I dag vurderer danskerne, at de får mere valuta for pengene hos Huawei end hos Apple. Selvom iPhones er trendy, er de altså også dyrere.

Mens Apple og Samsung har tabt i overordnet image hos danskerne i de seneste tre år (grøn og blå linie), viser den røde, at Huawei får et bedre og bedre renommé. (Illustration: YouGov)

Apples værdi for pengene score er således faldet fra 13,6 point i 2014 til 6,3 ved udgangen af september i år – og det på trods af, at Apple lige har lanceret sine nye iPhone 8 og den kommende, meget kostbare iPhone X.

I samme periode er Huaweis værdi for pengene renommé gået frem fra 0,3 til 9,1 point. Bedre end Apple, men godt stykke vej efter Samsung med 29,7 point. Danskerne synes åbenlyst, at Galaxy smartphones er hver en krone værd.

YouGov interviewer hver dag 200 danskere om deres holdninger til forskellige mærkevarer. I analysen af Apple, Samsung og Huawei har i gennemsnit 850 deltaget – alle over 18 år…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GoPro Hero6 tager toppen