Danmark meget dyr i el

Nokia gør i små priser

(Foto: Nokia)

For et par dage siden kunne jeg her på Leifshows fortælle, at syv af ti nye mobiltelefoner, der bliver solgt i verden, koster under 400 US dollars i udsalg.

Prisklassen mellem 100 og 400 dollars er den hurtigst voksende: Dels fordi mange fattige tredje-lande er kommet med på smartphone bølgen.

Dels fordi også mange danskere er trætte af at betale mange tusinde kroner hvert år, når der kommer en ny model af ens favorit model.

Desuden kan selv billige smartphones i dag forbløffende mange ting rigtig godt. Tage fotos ved hjælp af kunstig intelligens og brillere med store skærme. 5G kan de dog ikke (endnu).

900 kroner er alt, man skal betale for denne Nokia 2.4 mobil med stor 6,5 tommers skærm. (Foto: Nokia)

 

Med sine to nye Nokia 2.4 og 3.4 mobiler rammer den finsk-kinesiske fabrikant lige pladask ned i det markedet for budget-venlige mobiler.

For bare 1.200 kroner (159 euro) disker Nokia op med en smartphone, der har 6,4 tommers skærm i HD+ kvalitet og tre kameraer på ryggen.

Nokia 3.4 kører med en Snapdragon 460 processor som motor. Batteriet er stort nok til to dages drift, og telefonen leveres med den rene Android 10. Ikke noget med ekstra brugerflader oven på.

Nokia 3.4 fås i varianter med 3 GB RAM og 32 GB lager, 3/64 GB og 4/64 GB. Farverne er Fjord blå, Dusk og kulsort. Telefonen er i butikkerne fra begyndelsen af oktober.

 

Skal det være endnu billigere, har Nokia den nye model 2.4. Den har også en stor skærm på 6,5 tommer i HFD+kvalitet og koster bare 119 euro. Det er ca. 900 kroner.

Kameraerne på Nokia 2.4 har kunstig intelligens og mulighed for at tage billeder i Night mode – altså i næsten mørke. Desuden er der både fingeraftryks-skanner og ansigts-genkendelse.

Nokia 2.4 fås fra slutningen af september i kulørerne Dusk, Fjord og Charcoal. Indenbords ligger enten 2 GB RAM og 32 GB lager eller 3 og 64 GB.

I forbindelse med lanceringen af de to nye lavpris mobiler gør Nokia opmærksom på, at man giver garanti for tre års opdateringer.

For 1.200 kronner får man en Nokia 3.4 med tre kameraer på ryggen. (Foto: Nokia)

 

Det betyder,, at telefonerne kan opgraderes til både Android 11 og 12, og at man får sikkerheds-opdateringer hver måned. Det er mere, end hvad mange andre fabrikanter med langt dyrere smartphones tør love.

Sammen med telefonerne løftede Nokia også sløret for en stribe nyt tilbehør:

Helt ny er en lille Nokia Portable Wireless Speaker. Den er rund og kan sagtens ligge i en hånd. Samtidig kan den sættes sammen i to, så man får en bedre stereo-gengivelse.

Den skægge lille trådløse højttaler har indbygget mikrofon og kan derfor bruges som en praktisk forstærker af lyden, når man taler håndfrit i telefon.

Nokia har for første gang en trådløs højttaler med i sit program. (Foto: Nokia)

 

Nokia Portable Wireless Speaker kan købes fra november til priser omkring 35 euro. Det svarer til ca. 260  roner.

Nokia har desuden to nye trådløse øretelefoner til lavpris:

Nokia Power Earbuds Lite er de billigste til 60 euro eller ca.  kroner. De fås i farverne hvid, koksgrå og blå. De kan købes fra oktober.

Nokias velkendte Power Earbuds koster 20 euro mere. De kan nu købes i to nye modefarver Polar Light og Fern….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark meget dyr i el