Tættere på naturen med B&O

MitID går i luften i dag

(Foto: Netcompany)

Efter en del indløbs-vanskeligheder og forsinkelser skulle det nu være så ganske vist:

Fra i dag kan alle danskere over 15 år modtage digital post fra det offentlige, private virksomheder og organisationer, når den nye mit.dk platform går i luften. Samtidig skal afløseren for NemID – MitID – for alvor blive rullet ud.

Helt uden tekniske problemer foregår det dog heller ikke i dag. Her fra morgenstunden har det været helt umuligt at få online kontakt med mit.dk’s hjemmeside.

Man kan heldigvis stadig læse sin e-post via de gamle systemer E-Boks, NemID og Borger.dk.

Med mit.dk skal danskerne få en digital post-løsning, der lever op til fremtidens behov for kommunikation.

Med mit.dk og MitID vil det f.eks. være muligt at læse og handle på den digitale post, så snart den modtages, ligesom danskerne i fremtiden også vil kunne hente deres patient-journal fra lægen og betale regninger – samme sted.

”Mit.dk er en digital bro, hvor vi med borgerens samtykke vil skabe digital forbindelse mellem de ting, som er vigtige for vores liv. Danskerne er allerede langt fra i brugen af internet og digitale løsning, men vi mangler den digitale post,” forklarer André Rogaczewski. Han er medstifter og adm. direktør for Netcompany, der står bag mit.dk.

Med mit.dk har hovedparten af det primære sundhedsvæsen for første gang en sikker og fælles platform til at sende digital post og kommunikere til danskerne side om side med den offentlige digitale post. På den måde undgår danskerne at skulle bruge flere forskellige apps.

For de danske patienter betyder det f.eks., at information og kommunikation fra mere end 3.500 alment praktiserende læger, 1.200 speciallæger, 1.700 tandlæger samt flere hundrede fysioterapeuter, psykologer, privathospitaler og kiropraktorer kan blive sendt sikkert via mit.dk.

I de kommende måneder vil der løbende blive tilføjet nye smarte funktioner til mit.dk:

Her vil danskerne kunne se frem til at bruge mit.dk til f.eks. at hente patientjournaler fra lægen og sende dem direkte og sikkert videre til deres forsikringsselskab, betale p-afgiften osv.

De vil også kunne få monitoreret deres lønseddel af en digital assistent. Så kommer der en besked, hvis der sker ændringer.

I løbet af 2022 vil danskerne kunne modtage digital post fra en række virksomheder og organisationer, som har indgået aftaler med mit.dk – herunder Norlys, Visma, Topdanmark, Industriens Pension, PensionDanmark, If Forsikring, HK og DK Hostmaster.

Virksomhedernes egne selvbetjenings-løsninger vil blive integreret med mit.dk, så danskerne får simple og hurtige bruger-oplevelser på tværs af eksempelvis netbanken eller forsikringsselskabets selvbetjening.

Den store tilslutning betyder, at hovedparten af alle danskere over 15 år i det kommende år vil modtage vigtig digital post fra private virksomheder og organisationer, der udelukkende vil være tilgængelig i mit.dk.

Det gælder ikke mindst lønsedler til mere end 800.000 danskere, der kun vil blive vist i mit.dk.

Mit.dk og Visma vil samtidig tilbyde et log-in til ungarbejdere under 15 år, der hverken har NemID eller MitID. Så kan de modtage lønsedler på en sikker måde.

Lanceringen af mit.dk sker samme dag, som ”Næste generation Digital Post” (NgDP) tages i brug i det offentlige Danmark. Det er Netcompany, som har udviklet og leveret it-løsningen til Digital Post til det offentlige, efter at Netcompany vandt udbuddet i 2019….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tættere på naturen med B&O