iPad Air bliver professionel

Her er verdens mest solgte smartphones

I Danmark er der slet ingen tvivl:

Hver eneste den første i måneden kan du her på Leifshows.dk se hitlister over de mest solgte mobiltelefoner i Danmark, og hver gang sidder iPhones på det meste – inklusive en stensikker førsteplads.

Men hvordan ser situationen ud ude i verden. Her er Apple kun i perioder nummer ét i markedsandel. Ellers er Samsung sædvanligvis den globale nummer ét, og iPhone må slås om andenpladsen med f.eks. Xiaomi.

En ny analyse afslører nu, hvilke 10 telefoner der var de mest solgte her på kloden i 2021. Ligesom på de danske lister sad iPhone på syv af pladserne – og på de fem øverste!

Den billige Galazy A12 var Samsungs mest solgte smartphone i verden sidste år. (Foto: Samsung)

Tallene kommer fra det amerikanske analyse-firma Counterpoint Research, der har målt på salget af 4.200 forskellige smartphone modeller.

Så mange kan man (teoretisk set) vælge imellem, når man vil købe en ny mobil. I Danmark dog langt færre, mens kineserne, amerikanerne og inderne har det største udvalg.

De 10 mest populære smartphones stod for 19 procent af det totale salg i 2021. Det er tre procent mere end i 2012, vurderer analytikerne.

Apples iPhone 12 var bestselleren over alle andre – fulgt af storebroderen iPhone Pro Max. Den første iPhone 13 kommer først på tredjepladsen, men har altså også kun været på markedet i knap en tredjedel af året.

Mens Apple generelt har dyre smartphones blandt sine mest solgte,, er Xiaomis bestseller den billige Redmki 9a. (Foto: Xiaomi)

I oktober, november og december sidste år havde iPhone 13 overtaget den globale trone: iPhone 13 lå nummer ét i fjerde kvartal foran iPhone 13 Pro Max og iPhone 13 Pro.

Apple er kendt for at have relativt få modeller i forhold til konkurrenterne, og selv blandt dem var der klare favoritter i 2021.  De tre mest populære iPhones udgjorde 41 procent af Apples totale salg af mobiler sidste år.

Her er Counterpoints Top-10 over verdens mest solgte smartphones i verden i 2021. Procenten angiver deres andel af markedet.

At ingen telefon kommer over 2,9 procent markedsandel viser, hvor bredt og fragmenteret smartphone-verdenen er. Forbrugerne har et enormt udvalg og udnytter det:

  1. Apple iPhone 12 – 2,9 procent
  2. Apple iPhone 12 Pro Max – 2,2 pct.
  3. Apple iPhone 13 – 2,1 pct.
  4. Apple iPhone 12 Pro – 2,1 pct.
  5. Apple iPhone 11 – 2,0 pct.
  6. Samsung Galaxy A12 – 2,0 pct.
  7. Xiaomi Redmi 9A – 1,9 pct.
  8. Apple iPhone SE (2020) – 1,6 pct.
  9. Apple iPhone 13 Pro Max – 1,3 pct.
  10. Xiaomi Redmi 9 – 1,1 pct.

Andre analysefirmaer mener, at Samsungs Galaxy A12 var den mest solgte smartphone model sidste år.

Under alle omstændigheder holder Samsung sin (normale) førerposition på at tilbyde et enormt antal forskellige smartphone modeller. Kun få af dem – og slet ikke de dyrere telefoner, der er så populære i Danmark – kommer i nærheden af iPhone i globale salgstal….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPad Air bliver professionel