De flotteste fotos på mobilen

Apple bygger glas-pyramide i Dubai

(Foto: Foster + Partners)

Mens alle spekulerer spændt i, hvad Apple mon afslører af nyheder på tirsdag aften – der kommer en ny iPhone SE telefon med 5G, en ny iPad Air med 5G og en MacBook Pro på 13 tommer og med M2 processor – har jeg valgt og vise jer noget andet smukt fra Apple.

Det er den seneste nye Store, som Apple har åbnet i samarbejde med det berømte arkitekt-firma Foster + Partners.

Hele herligheden ligner en stor glaskasse placeret midt imellem kontorbygninger i Abu Dhabis finans-kvarter. Det vil sige i Dubai.

Apple Stores verden over er ofte en oplevelse i sig selv. Apple bruger mange penge på at bygge, ombygge og indrette sine egne salgs-paladser til noget helt særligt.

(Foto: Foster + Partners)

 

Vi har desværre ikke nogen Apple Stores i Danmark. Vi må tage til Malmø, Hamborg og London for at finde de nærmeste. Eller man kan gøre det til en ferie-hobby at rejse rund tog besøge de smukkeste af dem kloden rundt.

Apple har ofte arbejdet sammen med de verdensberømte arkitekter fra (Norman) Foster + Partners. Det skete også i forbindelse med De Forenede Emiraters anden Apple Store i Dubai Mall.

I forbindelse med Apple Al Maryah Island butikken har Apples egne arkitekter arbejdet hånd i hånd med Foster folkene. Resultatet er, hvad mange nok vil kalde dristist.

Glasboksen med et gyldent farvet tag i kulfiber er placeret på toppen af en trappe-pyramide med vandkunst.

(Foto: Foster + Partners)

 

Besøgende og kunder kommer enten ind i den nye Apple Store via to ramper, der spænder over vandfald af sort granit – eller de passerer igennem en 22 meter lang kaleidoskop-lignende korridor med spejle fra et tilstødende butikscenter.

Den sorte granit fortsætter ind i butikken, hvis indretning med lyst og minimalistisk træ ligner andre Apple Stores.

Her i Abu Dhabi er det meste samlet i et enkelt plan. Det vil bl.a. sige salgs-arealer med ficus træer, områder med rådgivning og et stort multimedie center til demoer, foredrag, mindre koncerter osv.

To trapper fører ned til et underjordisk areal, hvor virksomheds-kunder kan afprøve Apple produkter, deltage i kurser osv.

Her er den over 22 meter lange kalejdoshop-gang mellem den nye Appole Store og butikscentret ved siden af. (Foto: Foster + Partners)

Apple reklamerer meget med sine bæredygtige og klimarigtige initiativer, så de går selvfølgelig igen i den nye Apple Store.

Hernede på kanten af den arabiske ørken er problemet ikke opvarmning af lokalerne – snarere nedkøling. Alene det kan være en udfordring med så store glasflader midt i solskinnet.

Ifølge Foster + Partner har man skabt et kølesystem i gulvet, der drives af solenergi. Solens stråler kører samtidig et såkaldt Displacement Ventilation system, som leverer en renere og mere naturlig luft end almindelg air-conditioning….

Vand, sort granit og vand er vigtige elementer i den nye Aooke butik. (Foto: Foster + Partners)

(Foto: Foster + Partners)

(Foto: Foster + Partners)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De flotteste fotos på mobilen