Omsider et lydløst tastatur

De flotteste fotos på mobilen

Foto fra New York taget af Luisa Muhr,. Rosende omtale under Street Photography. (Foto: Mobile Photography Award)

Alle har vel efterhånden opdaget, at man kan tage fantastisk flotte fotos med sin mobiltelefon. Selv professionelle og konservativt anlagte fotografer må erkende fakta.

Hvis ikke, kan man jo bare kigge på salgs-udviklingen af ”rigtige” fotokameraer og på smartphones i de seneste 10 år. Mobilerne stiger og stiger, mens fotoapparaterne styrtdykker.

En anden måde at se på mobilkameraernes udvikling er ved at følge den internationale konkurrence “Mobile Photography Awards”.

Her er vinderbilledet over alle andre. Skudt af Liu KunKun fra Shanghai. (Foto: Mobile Photography Award)

Den har netop kørt for 11. år i træk og efterlader beskueren med nogle højlydte woww, når man ser vinderbillederne. Helt utroligt, at man kan skyde den slags mesterværker på en mobiltelefon.

OK – selvfølgelig er de fleste topfotos taget med topklasse telefoner. Men fotografens øje og talent bag linsen har også fortsat stor betydning.

Ifølge Daniel Berman, der er manden bag den store fotokonkurrence, er Apples iPhone igen i år den mest anvendte mobil hos deltagerne. I år er bredden i smartphones imidlertid større end nogensinde før.

Juan Zasd Espinosas billede fik risende omtale i kategorien Landscapes & Wildlife. (Foto: Mobile Photography Award)

Mobile Photography Awards spænder over 12 kategorier, der f.eks. dække landskab og dyreliv, gadefotos, arkitektur eller sort og hvid. Eneste krav er, at billederne skal være taget med en mobiltelefon eller en tablet.

Årets Grand Prize vinder blev Liu KunKun, der er en amatør-fotograf fra Shanghai i Kina. KunKun tager alle sine fascinerende billeder fyldt eometri med en iPhone 12 Pro Max.

Jeg har udvalgt nogle af de bedste fotos fra årets konkurrence til denne artikel. Hvis I vil se mange flere mesterværker fra deltagerne, kan I klikke videre på dette link….

Vinderbilledet i Travel & Transportation, Taget af Azim Khan Ronnie. (Foto: Mobile Photography Award)

Jedrezei Franek fik rosende omtale i kategorien Architecutre for dette overraskende oketskud. (Foto: Mobile Photography Award)

Bønnen i en moske set ovenfra. Azim Khan Ronnies pletskud fik rosende omtale i kategorien Arkitektur. (Foto: Mobile Photography Award)

Vinder i kategorien Maxro er denne himlebi. Billedet er taget af James Peck med en Huawie Mate 20 telefon. (Foto: Mobile Photography Award)

3. pladsen i kategorien Photo Essay gik til Alleandra Manzotti. (Foto: Mobile Photography Award)

Nok et billede taget af Grand Prize vinderen Liu KunKun med en iPhone 12 Pro Maa. (Foto: Mobile Photography Award)

Vinder i Street Phone. Taget af Roy Pan med en iPhone XS. (Foto: Mobile Photography Award)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Omsider et lydløst tastatur