Her er russernes sociale medier

”Høreapparat” med ægte Hi-Fi

(Foto: Sennheiser)

Det berømte gamle tyske audio-mærke Sennheiser, der i dag er en del af den schweiziske høreapparat gigant Sonova, fortsætter sin stil med at satse på high-end gear i de dyrere klasser.

Det gælder bestemt også for de helt nye Sennheiser IE 600 øretelefoner, der bryder helt med trenden. De er nemlig ikke trådløse, men er forbundet med en bøjle om nakken og kommer desuden med ledning.

Det er en konstruktion, vi så meget på sports-øretelefoner for et par år siden. Desuden er ledningen meget udbredt på hoved- og øretelefoner for gamere og e-sports-udøvere, fordi de angiveligt skal reagere hurtigere end trådløse ”buds”.

(Foto: Sennheiser)

Det usædvanlige ser man også i de anvendte materialer. Sennheiser bruger ZR01 zirkonium, der skal være meger robust og let. Øretelefonernes skal er desuden fremstillet via moderne 3D  printning.

Zirkonium er tre gange så hårdt som stål. Det ligner glas, men er slet ikke så sart. Det anvendes tilmed af NASA på sin Mars Rover oppe i universet, hvor Zirkonium bl.a. sidder på maskinens borehoved, der arbejder sig ned i Mars planetens overflader.

Præcisionen er ekstrem høj, når Sennheiser nyheden fremstilles i Sonovas høreapparat fabrik i Irland. IE 600 er derfor bygget til at blive brugt døgnet rundt ligesom dyre høre-hjælpere i døve menneskers ører. De kan tåle al slags vejr, skiftende temperaturer, fugt, sved, stød osv. Derudover er de garanteret rust- og korrossions-fri.

(Foto: Sennheiser)

Sennheiser understreger, at de nye IE 600 er bygget til audiofiler og musik-entusiaster. De er ikke bange for at lægge 800 dollars eller ca. 5.200 kroner for et sæt øretelefoner. Det er f.eks. mere end dobbelt så dyrt som Apples AirPods Pro.

Stemmer står klokkerart på grund af knowhow fra Sonovas høreapparater. Hi-Fi lyd er skabt ved hjælp af Sennheisers syv millimeter store trandsducere, der sidder i et dobbelt kammer for at nedbringe resonanser og forvrængning til et absolut minimum.

Konstruktionen er optimeret brugerens høregange, og anvendelsen af en bøjle gør, at man ikke skal være nervøs for at tabe ørepropperne – heller ikke når man har dem på til sport og fysisk arbejde.

Optimeret, men ikke helt 100 procent skræddersyet, er nok det korrekte ord for Sennheiser IE 600. Køberen kommer nemlig med tre størrelser ørepropper, der leveres både i silikone – som normalt – og i memory-skum, der husker øregangens form.

Øretelefoner og kabel forbindes til hinanden med forsænkede stik af guld. Man kan bruge både 3,5 mm og 4,88 mm kabler, så Sennheiser kan spille sammen med et stort antal lydkilder. Lige fra mobiltelefoner og gamer pc’er til Hi-Fi udstyr i den tunge klasse. Sågar forstærkere med balancerede udgange.

Men ok – 5.200 kroner er mange penge, selvom man får anbragt superpræcis rumfarts-teknologi i sine ører….

(Foto: Sennheiser)

(Foto: Sennheiser)

(Foto: Sennheiser)

(Foto: Sennheiser)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er russernes sociale medier