B&O genopliver musikmøblet

Norlys bliver lidt mindre dansk

(Foto: Norlys)

Den jyske energi-koncern Norlys, der ellers gør meget ud af at understrege sin danskhed I sine tv-reklamer, bliver nu noget mere international.

Norlys vil nemlig sælge 35 procent af sit fiberselskab Norlys Tele, der råder over Danmarks største fibernet til hurtige internet- og tv-forbindelser.

Køberen er et konsortium bestående af den hollandske pensionsfond PGGM og den franske energi-koncern EDF.

Købesummen offentliggøres ikke, men der skal være tale om en af de hidtil største handler med et fibernet i Europa. Med andre ord er der tale om et pænt milliard-beløb i kroner, hvor Norlys tjener mere end sin investering hjem igen:

”Da vi begyndte at grave fiber ned for snart 15 år siden, var det ikke alle, der kunne se fornuften i det. Nu har tiden vist, at det var en klog beslutning,” konkluderer Norlys’ bestyrelsesformand Jens Erik Platz.

Norlys vil sælge lidt over en tredjedel af sit fibernet til et konsortium af franske og hollandske investorer. (Foto: Norlys)

Norlys vil bruge de mange rare penge til at udvikle sin strategi, der bl.a. går ud på at købe eller åbne sit eget mobiltelefon selskab. I forvejen ejer Norlys bl.a. tv-leverandørerne Stofa og Boxer.

Norlys, der har hovedsæde i Silkeborg, blev dannet gennem en fusion af SE/Sydenergi og Eniig. Målet var at bygge en infrastruktur, der kunne konkurrere med TDC’s.

De to nye medejere har begge erfaring fra andre investeringer i fiberselskaber. De er således ejere og medejere af fibernet i bl.a. Tyskland, Frankrig, Holland og Belgien.

Ifølge Norlys har der været adskillige interesserede købere, som gerne vil have fat i selskabets fibernet med godt 700.000 husstande i først og fremmest Jylland. Målet er at passere en million adresser inden udgangen af 2023.

Den store handel er betinget af en endelig godkendelse i Norlys’ repræsentantskab ved et møde den 22. marts. Desuden skal købet godkendes af Erhvervsstyrelsens regler om udenlandske investeringer i danske selskaber….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O genopliver musikmøblet