Norlys bliver lidt mindre dansk

Nokia satser på lavpris

 

 

Nokia C21. (Foto: HMD Global / Nokia)

Årets MWC 2022 mobiltelefon messe i Barcelona er tilsyneladende lidt fattig på de store nyheder. Især, når det gælder luksus-mobiler i de dyrere prisklasser.

Til gengæld kappes mange fabrikanter om at tilbyde billige smartphones til små penge. Ofte også telefoner, der ikke engang har 5G, som vi efterhånden betragter som en selvfølge i Danmark. Det er det bare ikke i alle andre lande.

Nokia, der nu om dage lader sine mobiler producere af et finsk-kinesisk selskab, har en pæn andel af de billige telefoner, som sælges i dag. Bestemt også i Danmark.

Nokia har derfor præsenteret tre ekstra modeller i sin budget-venlige C-serie – C21, C21 Plus og C2 2nd edition. De kommer kun et par uger efter de seneste G11 og G21 nyheder.

Nokia-producenten HMD Global ser ud til at have fundet en lille guldåre med sine billige smartphones. De havde stor indflydelse på, at selskabets omsætning steg med 41 procent fra 2020 til 2021, og at HMD for første gang fik overskud sidste år.

De to nye Nokia C21 telefoner ser ud til at være direkte afløsere for de tilsvarende C20 modeller fra 2020.

Begge mobiler kommer med den ret ukendte Unisov SC9863A processor fra Kina og leveres som standard med 2, 3 eller 4 GB RAM. Lageret er på enten 32 eller 64 GB.

Nokia C2 2nd edition. (Foto: HMD Global / Nokia)

Skærmene er identiske LCD-typer på 6,5 tommer og beskeden HD+ grafik. Der er 4G, Bluetooth 4. Wi-Fi, fm-radio, men ingen 5G,

Den største forskel på de to budget-mobiler er, at C21 har et dobbelt kamera med 13 og 8 megapixel objektiver, mens standard-modellen af C21 må nøjes med en enkelt billedskyder på 8 MP.

Hvilken motor der ligger i C2 2nd Edition, vil Nokia ikke afløse. Kun, at der er tale om en processor med fire kerner.

Voldsomt beskedent lyder, at Nokia C2 kun leveres med 1 GB RAM. Det er for lidt, så hvis man er interesseret i at købe telefonen, bør man straks vælge varianten med 2 GB.

Skærmen er på 5,7 tommer med en grafik på bare 960 gange 480 punkter. Det minder om de tidlige Android dage for 10 til 12 år siden.

Og apropos Android – alle tre Nokia nyheder har Android 11 Go installeret. Det er en skrabet version, som kun har de vigtigste funktioner. Mere avancerede ville også være omsonst på disse mobiler.

Til sidst bør jeg vel nævne, at de nye Nokia budget-mobiler fås i farverne Dark Cyan og Warm Grey. De er desuden garanteret to års sikkerheds-opdateringer. Priserne er Nokia endnu ikke klar til at afsløre, men de bliver ikke høje. Formentlig pænt under tusind kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Norlys bliver lidt mindre dansk