iPhone slår ikke Huawei i billeder

Nokia 7.1 – meget for kronerne

Mens vi venter med spænding på den nye Nokia supermobil, der skal være på vej med bl.a. et fem-dobbelt kamera og objektiver på utrolige 41 megapixel, sender finsk-kinesiske HMD en lind strøm af knap så ambitiøse telefoner på markedet under Nokia navnet.

Helt ny er Nokia 7.1, der bedst kan beskries som en mellemklasse telefon med et topkasse kamera. Ægte Carl Zeiss optik til priser fra omkring 2.500 kroner. Det er et bud, som må få selv Huawei til at blive opmærksom på en ny generende rival. For til den pris kan man trods alt ikke få en Huawei med Leica optik. Og Leica og Zeiss ligger på samme sublime niveau.

For at blive ved kameraerne – Nokia 7.1 er udstyret med en dobbelt billedskyder på ryggen. Den ene har en 12 megapixel sensor med lysfølsom f/1.8 linse fra Zeiss og en fase-korrigerende autofokus. Det andet kamera er på 5 megapixel og giver mulighed for at lave de populære Bokeh effekter med en baggrund, der fader ud. Endelig er der en selfie-skylder på 8 megapixel bag en Zeiss f/2.0 optik.

Nokia 7.1 har en 5,84 tommers OLED skærm med Pure Display teknologi, der skal være særlig god til at afspille video.

Det lyder måske ikke så vildt imponerende i rene specifikationer, men hvis Zeiss linserne er så gode, som man kender dem fra professionelle kameraer, kan de gøre underværker i skarphed, kontrast og farve-ægthed. Det må afprøves i praksis.

Det samme gælder en halv snes indbyggede filtre, som man kan bruge til at pynte op på sine billeder med 3D effekter, ekstra make-up osv. Desuden kan man streame sine egne video optagelser direkte til YouTube eller Facebook Live.

Lidt mere professionelt er, at Zeiss kameraerne kan arbejde med HDR (High Dynamic Range). Det er sågar muligt at skalere gamle videoer op til HDR. Endelig har den seriøse fotograf mulighed for at styre en række ting manuelt som f.eks. hvid-balance, ISO, blænde og lukkertid. Det ser man ikke ofte på telefoner i denne prisklasse.

Nokia 7.1 er forsynet med et dobbelt kamera, der har tysk Zeiss optik.

Skærmen er der næppe så meget at skrive hjem om. Det er en OLED type på 5,8 tommer og i det aflange 19:9 format. Nokia kalder den Pure Display Opløsningen er Full HD+, og den er gemt bag ridsefast Gorilla Glass 3. Oppe i toppen af displayet sidder selvfølgelig et iPhone X a-like indhak. Kønt er det ikke.

Mere glas finder man på bagsiden af telefonen. Hele Nokia 7.1 er nemlig pakket ind i glas – også coveret. Indenbords sidder telefonen i et chassis af højklasse aluminium, der i siderne fungerer som kontrast til de to farver, den nye mobil leveres – blank midnats-blå og blank stål.

Nokia 7.1 kommer med en fingeraftryks skanner på bagsiden. I bunden sidder et klassisk hovedtelefon stik og den obligatoriske USB-C bøsning til opladning af batteriet på 3.070 mAh. Det er alt sammen såre almindeligt og udbredt.

Nokia 7.1 giver fotografen gode muligheder for selv at øve indflydelse på sine billeder.

Nokia har valgt Qualcomms mellemklasse processor Snapdragon 636 til sin nye 7.1 model. Den er billig, men byder selvfølgelig ikke på Formel-1 lignende præstationer som storebror 845, der sidder i mange toptelefoner i år.

Nokia 7.1 kommer derfor enten med 3 GB RAM og 32 GB lager eller 4 GB RAM og 64 GB. Standard er Android 8.1 Oreo, men telefonen vil kunne opgraderes til Android 9 Pie eller Android One om ganske kort tid.

Nokia tilbyder i øvrigt et sæt smart True Wireless øretelefoner som ekstra udstyr til 7.1 telefonen. I design kan de minde om Apples AirPods. De er vandtætte og klarer 3,5 timers musik eller fire timers samtale på en opladning.

Nokia 7.1 koster fra 319 euro med 3 GB/32 GB og 349 euro med 4 GB/64GB. Det bliver nok til mellem 2.500 og 2.800 kroner i danske butikker og den høje danske moms iberegnet.

Nokias nye trådløse øretelefoner kommer i dette rør, der også fungerer som trådløs oplader for dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone slår ikke Huawei i billeder