Internet taler engelsk

Motorola med topklasse til lavpris

(Foto: Motorola)

Samsung sælger i øjeblikket rekord-mange af sine ny Galaxy S22 telefoner, så rygterne allerede svirrer om, at Samsung slet ikke kan følge med. Risikoen er stor, at S22 først kan leveres hen i april eller maj.

Samme skæbne kunne Motorola sagtens få med sin nye Moto Edge 30 Pro telefon, der lander i danske butikker i dag til en meget attraktiv pris på 5.999 kroner.

6.000 kroner er bestemt ikke billigt for en ny smartphone, men man skal lige stoppe op og studere, hvor meget man får for de penge. Og det er ret imponerende.

Groft sagt koster den nye Motorola kun godt det halve af, hvad man skal betale for en Samsung Galaxy S22 Ultra med en lignende bestykning.

Sved på panden kunne sagtens også komme op hos en anden konkurrent – nemlig OnePlus. Her er man på vej til Europa med sin egen nye luksus-mobil – Model 10 Pro.

(Foto: Motorola)

Også den rummer samme Snapdragon 8 Gen, 1, super-processor, og den kunne man godt forestille sig, at OnePlus ville sælge til omkring 6.000 kroner på det danske marked.

Den store forskel til Samsungs nye Galaxy S22 Ultra er, at Motorola Edge 30 Pro ikke leveres med en pen som standard. Men en Motorola Smart Stylus kan selvfølgelig købes ekstra, hvis man har brug for sådan en.

Skærmen hos Samsung og Motorola ser umiddelbart ud til at have samme kvalitet. 6,7 tommers OLED og hos Motorola sågar med en ekstrem hurtig billed-opdatering på 144 Hz. Det gør Edge 30 Pro til en oplagt gamer-mobil. Billederne viser i Full HD+ og 2,400 gange 1.080 punkter.

Motorolas kameraer gemmer på et par overraskelser: Først og fremmest er selfie-skyderen på fronten på hele 60 megapixel – det er bedre end mange hovedkameraer på andre gode rivaler. Det lyder som en fin ting til f.eks. video-chat på mobilen.

Hoved-objektivet på ryggen byder på en 50 megapixel linse. Det samme gør ultra-vidvinklen, der også kan tage makro nærbilleder.

Moto Edge 30 Pro skal også ses som en mobil til professionelle, der f.eks. vil bruge pen til betjeningen og integrerere den med pc og virksomhedens netværk. (Foto: Motorola)

Til gengæld har Motorola sparet på det tredje objektiv. Det er kun en beskeden dybde-sensor på 2 megapixel. Her får man en meget bedre zoom-linse hos Samsung.

Det indbyggede batteri er på solide 4.800 mAh og kan lades op med 68 watt via kabel. Også det er topklasse og betyder i praksis, at man kan fylde batteriet op med 50 procent på bare 15 minutter. Foretrækker man trådløs opladning, foregår det med 15 watt.

Motorola har placeret to stereo-højttalere og Dolby Atmos surround sound i sin nye topmodel. Det indeholder også den seneste nye Wi-Fi 6E teknologi og en Snapdragon X65 radiochip, der kan håndtere 15 forskellige 5G standarder lynhurtigt.

Med andre ord burde man kunne bruge sin Moto Edge 30 Pro i alle 5G netværk verden over.

Motorola ejes nu om dage af den kinesiske pc-gigant Lenovo, og dét mærker man i den software, der følger med Edge 30 Pro og de anvendelser, som telefonen foreslås til:

Det er som en bærbar arbejdshest, der kan samarbejde direkte med laptops, pc, firma-netværk eller hjemmets tv.

Her benytter man så Motorolas Ready For platform, der minder en del om Samsungs Dex platform, hvor mobilens skærmbillede kan blæses op i stort format – enten via USB-C kanbel eller trådløst.Samtidig beskytter Motorolas Thinkshield software brugerens data mod hacker-angreb.

Endelig kan Motorolaens bagerste kameraer bruges som webcams under videomøder, når mobilen er forbundet til en pc.

Den nye super-Motorola fås i varianter med 8 eller 12 GB RAM. Begge kommer med den rene Android 12 – ikke noget med at lægge kunstfærdige grafiske brugerflader ovenpå. Telefonen kan i dag købes i farverne Cosmos Blue og Stardust White….

(Foto: Motorola)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Internet taler engelsk