Hvis B&O lavede et bilrat

Internet taler engelsk

(Foto: Geralt / Pixabay)

Selv i vores globaliserede verden kan sprog-barrierer isolere mennesker fra adgang til information og deltagelse i internationale samtaler.

Derfor hjælper det ikke meget, hvis man bruger World Wide Web og taler et sprog, hvis udbredelse knap nok går ud over ens eget lands grænser.

Heldigvis har vi engelsk, der ikke er internets officielle sprog, men det klart mest populære: Ifølge den seneste opgørelse fra W3Tech bruger 63,7 procent af alle websider på nettet engelsk som basis-sprog til deres indhold af informationer.

På den anden side er engelsk slet ikke så universelt online, som briter og amerikanere selv gerne vil tro:

Analytikerne fra Internet World Stats vurderer, at godt 1,5 milliarder mennesker verden over taler engelsk som modersmål eller i det mindste flydende. Af den er 1,2 milliarder webbrugere.

Det svarer til 25,9 procent af verdens internet-brugere. Med andre ord forstår tre af fire online-brugere over 60 procent af samtlige websider uden at skulle tænde for et oversættelses-værktøj.

Sprog som kinesisk, spansk eller arabisk er i princippet under-repræsenteret på internet, mens engelsk og russisk har en større udbredelse, end de har i den virkelige verden….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis B&O lavede et bilrat