Rusland udvikler egen smartphone

Facebook nummer ét i online nyheder

Selvom Facebook har leveret en pæn håndfuld skandaler i de seneste 12 måneder, er verdens største sociale media fortsat en meget vigtig nyhedskanal for mange mennesker. Det gælder både i Danmark og ikke mindst i USA.

Ifølge en ny analyse fra Pew Research Center ligger Facebook milevidt foran alle andre sociale medier, når amerikanerne skal udpege de kanaler, de henter deres nyheder og informationer fra.

43 pct af de voksne i USA oplyser, at de læser og ser nyheder på Facebook i hvert fald med jævne mellemrum. YouTube kommer ind på andenpladsen med 21 pct, mens Twitter er helt nede på 12 pct.

Især Twitters lave tal må være overraskende – eller måske skuffende. Twitter har ellers slået sig op på at være mange journalisters, meningsdanneres, politikeres og nyhedsmediers foretrukne sociale medie. Det gælder også i Danmark. Tilsyneladende er der bare ikke mange almindelige mennesker, som har samme opfattelse.

(Infografik: Statista)

Til gengæld er det ikke spor overraskende, at amerikanernes nyheds-tørst i de sociale medier ikke er steget i de seneste 12 måneder. Afsløringer om fake news og systematisk misinformation har gjort sit til, at mange USA-borgere ikke stoler på sociale medier længere.

Den nye Pew analyse afslører således, at kun 20 pct. af amerikanerne henter deres nyheder ofte fra sociale medier – 27 pct gør det sommetider. Det er præcist de samme tal som i 2017.

Mere foruroligende er, at over halvdelen af nyhedslæserne i sociale medier forventer, at online historierne nok er unøjagtige. Hvis det er korrekt – så hvorfor overhovedet læse dem?

Forklaringen kan være, at forbrugerne synes, at det er så let og bekvemt at få dagens nyheder serveret i et socialt medie som Facebook….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rusland udvikler egen smartphone