Ny rekord for spilletid

Nu skal vi være metamates

Foto: Luxury Launches( introfoto

Tilbage i oktober sidste år blev Facebook omdøbt til Meta for at markere social media gigantens ambitioner om at bygge fremtidens internet – ”metaverse”. Facebook adopterede sågar ottetals-symbolet for uendelighed som sit nye logo.

I første omgang rendte Facebook – undskyld Meta – ikke ind i den voldsomme kritik. Snarere var publikum fascineret af udsigterne, hvor hver person optræder på skærmen i et blandet miljø af virkelighed og virtuel verden.

I de seneste par dage har tonen dog ændret sig: Det sker, efter at Facebook boss Mark Zuckerberg har udsendt en meddelelse til alle sine 71.790 ansattte om, at de fremover kan kalde sig ”metamates”. Dette navn skal afløse det gamle ”facebookers.”

Til sammenligning kaldes Google-medarbejdere for ”googlers”, mens ansatte i Amazon har ”anazonians” som kælenavn.

 

”Nu er det rigtige tidspunkt kommet til at opdatere vores værdier og vores kulturelle styresystem,” skrev Zuckerberg til alle sine medarbejdere og gentog budskabet i en offentlig post på Facebook.

Siden har de sociale medier været fyldt med – generelt – negative reaktioner på navneforslaget. Især vrimler Facebook rivalen Twitter med kommentarer og drillerier.

”Metamates rapporterer til et Metamorium på Metamøder. Føler man sig dårligt, er man blevet smittet med en Metastase”, ”lyder et typisk tweet om Meta.

Mark Zuckerberg har åbenbart ikke været i humør til jokes. Han har jo også meget andet og vigtigere at spekulere på, efter, at aktierne i Meta er styrtdykket og hans selv er røget nogle pladser ned på listen over verdens rigeste milliardærer. Det skete, da Facebook for første gang i historien måtte melde om et fald i antallet af aktive brugere.

Folk med kendskab til sprogbrug i marinen mener, at ordet Metamates er inspireret af det gamle udtryk ”Ship Shipmate Self”. Det betyder, at man alltid skal prioritere skibets succes foran alt andet. – selv sin egen skæbne….

Her er et kommentar tweet om Metafra New York Times.. (Foto: Twitter)l

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny rekord for spilletid