Sid godt med laptop overalt

Disse øretelefoner er anderledes

(Foto: Sony)

De fleste trådløse øretelefoner ligner hinanden ganske meget. OK – der er forskel i den indre elektronik, i farverne og lidt i telefonerns fysiske udformning. Nogle sidder bedre fast til sportsfolk ved hjælp af små vinger f.eks.

Sony kommer nu ganske overraskende med et sæt øretelefoner, der er radikalt anderledes. De nye LinkBuds kunne således kaldes for anti-ANC – støjreduktion. De inviterer nemlig direkte lyde udefra ind i øret – modsat trenden med stadig mere avancerede metoder til at holde støjen udenfor.

Sonys nye LinkBuds er derfor bittesmå. De er bygget op omkring en ring-formet højttaler-enhed – driveren – der bliver holdt på plads på øret ved hjælp af en vinge – en wing tip.

De nye øretelefoner sidder på og ikke inde i ørerne. (Foto: Sony)

På den måde kan al omgivelses-lyd flyde uhindret ind i øregangen. Du kan lytte til musik eller tale, samtidig med at du hører, hvad der sker i verden omkring dig. Praktisk f.eks, når man har øretelefonerne på i trafikken.

Dette meget åbne design gør desuden Sony LinkBuds rigtigt gode til video- og konference-kald. Nu kan du høre dørklokken, kollegerne og, når de øvrige familie-medlemmer siger noget til dig.

Sony fortæller også, at LinkBuds er skræddersyet til en ny livsstil, som man især ser mange unge medborgere excellere i. De går rundt med øretelefoner i hele tiden. Også, når de er slukket, eller bæreren ikke lytter til noget bestemt.

(Foto: Sony)

Med en vægt på kun 4,1 gram er LinkBuds lette nok at have siddende i hovedet i timevis. Desuden slipper man jo for at have ørepropperne siddende og fylde op i øregangen.

Sony har indbygget samme avancerede V1 processor, der også sidder i mærkets dyreste øretelefoner. Det samme gælder Sonys private DSEE system til opskalering af digital lyd.

Til gengæld sparer Sony et aktivt støjreduktions system (ANC), og det er nok medvirkende til, at LinkBuds kan sælges til en ikke helt afskrækkende pris.

V1 processoren sørger f.eks. for en automatisk volumen kontrol, der løfter lydstyrken i områder med meget støj – og sænker dem i stille omgivelser.

LinkBuds har også en speak-to-chat feature, der automatisk sætter musikken på pause, når bæreren begynder at tale.

Sonys nye øretelefoner kan styres med stemme-kommandoer via Google Assistant og Amazon Alexa, men ikke Apple Siri. På samme måde kan LinkBuds arbejde med Google Fast Pair og Microsoft Swift Pair installation.

Den medfølgende bæreæske er helt usædvanlig lille. (Foto: Sony)

 

Alternativt kan LinkBuds også betjenes ved at prikke på sit hovede tæt ved øret. Da øretelefonerne er uden den normale prop, kan man jo ikke trykke på dens plastik eller paneler.

LinkBuds kan køre 5,5 timer på en batteri-opladning og 17,5 timer, hvis man husker at lægge dem i den medfølgende bæreæske, når de ikke er i brug. Bæreæsken er i øvrigt meget lille. En 10-minutters opladning giver en times ekstra spilletid.

De nye øretelefoner er IPX4 godkendte til regnvejr og sved, men tag dem ikke med i bad. LinkBuds fås i farverne grå og hvid. Prisen ligger på 1.700 kroner….

(Foto: Sony)

 

 

.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sid godt med laptop overalt