Glem 4K – nu hedder det 8K tv

Sony viser smart lyd

Det ser ud, som om vi skal tale meget mere i fremtidens hjem. Ikke nødvendigvis med hinanden, men meget med ting.

For 10 år siden ville det ligne en science-fiction komedie a la ”Jetsons”, hvis en person begyndte at tale til sin højttaler. Det skulle jo være omvendt – at højttaleren støjede, spillede musik og gengav menneskers stemmer. Det skal den også i dag, men den skal altså samtidig kunne forstå indtalte ordrer og kommandoer fra dens ejer.

Amazon gav startskuddet til denne trend mod ”smarte” højttalere, der via menneskers vokale kommandoer kan styre både musik-afspilningen og husets øvrige gadges på tingenes internet.

Google fulgte efter med sin Home Assistant. Microsoft lige i hælene med Cortana. Derpå Apple med HomePod og Siri og siden Samsung med Bixby.

Sådan en succes kan Sony naturligvis ikke side overhørig. Fluks kommer så nu den nye LF-S50G højttaler, der henter sin intelligens fra Googles Assistant.

Det betyder, at Sony højttaleren vil kunne styre alle de ting, som Google også kan kontrollere via sit Home system – og det er ganske mange. Fra termostater, lamper og tv, over alarmer og kameraer til online anmodninger om den lokale vejrudsigt, trafikmeldinger, tv-oversigten t eller nyhederne.

Sonys “smarte” højttaler fås i hvid og sort.

Åbnings-replikken er, at man siger ”OK Google” og så resten af sit ønske på engelsk. Dansk forstår ingen af de smarte højttalere endnu. Svaret fra Googles Assistant vises så på den nærmeste skærm eller bliver læst op via højttaleren.

Sony har store traditioner for Hi-Fi, så vi kan vel forvente, at LF-S50G – kan I ikke finde et mere smart navn? – lever op til den japanske gigant meritter ud i vellyd. Hvis den kan det, burde den have gode chancer i markedet. De smarte højttalere, som it-fabrikanterne hidtil har n , er ikke voldsomt musikalske at høre på.

Sony fortæller, at LF-S50G stråler lyden 360 grader rundt og har kræfter til at spille f.eks. et køkken, et kontor eller en mindre dagligstue op. Man skal åbenbart ikke spille en Beethoven symfoni eller en Metallica koncert for fulde hammer med den.

Det kan godt være, at uret er en mindre detalje. Men den har ingen af Sonys konkurrenter – hverken Amazon, Google, jBL eller Harman-Kardon.

Der er tale om en mono højttaler. Det vil sige, at LF-S50G godt kan stå alene, men man bør have to for at få et godt stereo billede. Indenbords sidder en fuldtone enhed og en subwoofer til bas.

Højttaleren er forsynet med Bluetooth, Wi-Fi, NFC og kan også arbejde med Chromecast. Den er desuden rimelig vandtæt (IPX3), og man kan bruge håndbevægelser i luften til at styre volumen, hoppe til næste nummer eller til at starte og stoppe musikken.

Til sidst bør vel nævnes, at LF-S50G har en smart, men egentlig ikke super-avanceret detalje, som ingen andre smarte højttalere har. Sony nyheden kan nemlig vise klokken med LED lamper, der sidder bag højttaler grillen. God idé.

Sony LF-S50G kommer på markedet i oktober til priser fra 200 USD – knap 1.300 kroner. Farver hvid eller sort. Senere følger Sony op med andre gadges og apparater, der kan styres fra højttaleren – helt sikkert tv-apparater….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glem 4K – nu hedder det 8K tv