Hvad skal man gøre med sine NFT?

Elektrostater gør comeback

(Foto: Audeze)

Der går langt imellem, at man hører nyt om elektrostatiske lydgivere. Før årtusinde-skiftet blev de ellerbetragtet som nogle af de bedste, man kunne købe i højttalere og hovedtelefoner.

Sjovt nok skulle man en tur omkring den nyeste teknologi til medicinske formål for at få pustet nyt liv i elektrostatisk Hi-Fi.

Her udviklede den amerikanske fabrikant af luksus-hovedtelefoner – Audeze – nemlig for University of California Los Angeles (UCLA) et helt nyt materiale til Magnetic Imaging Resonance Scanning. Det er de apparater, vi også kender fra danske hospitaler som MR-skannere.

(Foto: Audeze)

Til det formål kan man ikke bruge metaller med jern i. I stedet udviklede Audeze en helt ny type tyndfilm med svævende nanopartikler af kulstoffet.

Efter den succesrige introduktion i medicinal-verdenen blev den i mellemtiden patent-anmeldte tyndfilm afprøvet af Hi-Fi folk. Kunne den mon også bruges til at lave membraner med til elektro-statiske hovedtelefoner og højttalere?

Det kunne den. Filmen optræder i Audeze’ første elektrostatiske hørebøffer, der har fået betegnelsen CRBN – udtales ”carbon”.

Ifølge Audeze sørger tyndfilmen for en nærmest forvrængningsfri gengivelse af al slags musik. Filmen kræver nemlig ingen indpakning som materialer i andre elektrostatiske lydgivere, hvor der sættes strøm til membranerne.

De nye Audeze CRBN hovedtelefoner vejer 480 gram og skal være luksuriøst komfortable at bære. De er fremstillet af magnesium og karbon for at spare vægt og har overdimensionerede og bløde ørepuder.

Da elektrostater kræver strøm, kan de nye CRBN hovedtelefoner ikke arbejde trådløst. De fungerer også kun direkte med 580 volts Hi-Fi forstærkere fra entusiast mærker som Stax, Woo Audiom Linear Tube Audio og hovedtelefon-forstærkeren fra Mjolnir Audio.

På det amerikanske marked koster disse super-hovedtelefoner 4.500 dollars. Hvad de ender med at koste i Danmark, fremgår endnu ikke….

(Foto: Audeze)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal man gøre med sine NFT?