Black Friday er nu en sort uge

Bedre lyd til video-mødet

(Foto: Audeze)

Her under Corona pandemien har (stort set) alle danskere lært at bruge video-møder – til at holde kontakt med venner og familie, som del af hjemme-arbejdet eller i fjern-undervisning.

Mange har købt større skærme eller bedre kameraer til formålet. Langt færre har forbedret lyden – og slet ikke med højttalere, der er udviklet specielt til formålet.

Den nye Filter fra den californiske specialist i dyre hovedtelefoner – Audeze – henvender sig især til dem, der bruger en laptop til video-møder. Med andre ord deltager i dem fra alle mulige steder. Digitale nomader for eksempel.

De vil ikke slæbe rundt på tunge separate højttalere eller bruge billige Bluetooth bokse, hvor stemmer ikke står knivskarpe og letforståelige.

(Foto: Audeze)

Med 152 gange 72 gange 11 mm er Filter en smule større end en smartphone. Den kan tilmed klappes sammen, så man nemt kan have den kombinerede højttaler og mikrofon med rundt.

Audeze Filter er fremstillet i solidt aluminium og delt i to. På den ene halvdel sidder et touch-panel med batteri, mens mikrofoner den superflade højttaler-enhed på 70 gange 105 mm med Fluxor magnet er placeret på den anden.

Navnet Filter kommer fra, at Audeze benytter kunstig intelligens og stråleformede mikrofoner til at målrette lyden og udelukke omgivende støj.

Det hele kan ordnes automatisk via et aktivt støjreduktions-system, eller man kan justere lydbilledet manuelt ved hjælp af højttalerens betjeningspanel.

(Foto: Audeze)

Audeze fortæller, at den kunstige intelligens, der sidder i en egen chip, er blevet trænet via 500.000 eksempler på støj. Derfor kan den genkende og tilpasse sig på brøkdele af et sekund til skiftende lydforhold.

For den sags skyld kan man sidde med sin laptop, telefon eller tablet på et trafikalt gadehjørne og alligevel gennemføre et godt videomøde. I hvert fald med hensyn til lyden.

Man kan forbinde Filter via trådløst Bluetooth eller USB-kabel. Højttaleren kører 15 timer på en batteri-opladning og er kompatibel med video-møde systemer som Zoom, Microsoft Teams, Skype eller Google Meets.

Audeze forsøger i øjeblikket med stor succes at hente kapital til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter portalen Indiegogo.

Her kan interesserede forudbestille et eksemplar med 30 procent rabat til priser fra 175 dollars eller ca. 1.150 kroner. Leveringen er planlagt til februar næste år….

(Foto: Audeze)

(Foto: Audeze)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Black Friday er nu en sort uge