Har smartphone æraen toppet?

Ford viser den smarte dobbeltseng

På motorveje og landeveje kan det nogle gange være et problem, at andre bilister ikke kan holde deres baner og måske placerer sig pladask med en halvdel på hver.

Når man selv er uopmærksom som bilist, kan man også opleve, at man lige for et øjeblik kommer over i den forkerte bane. Det er derfor, at mange moderne biler i dag har vognbane-assistenter til at passe på den slags ting.

Men well – er det ikke lidt for meget at tro, at vi mennesker har samme problem i vores senge? I hvert fald, når vi lever i et parforhold og deles om en dobbeltseng.

Ikke, hvis man er kreativ designer hos bilgiganten Ford. Her har man nemlig udviklet den intelligente seng – med indbygget elektronisk Lane Keeping assistent.

Den holder øje med, at den ene part i sengen ikke trænger ind på partnerens territorium. Medmindre da, at han eller hun ønsker det – og i forvejen har husket at fortælle den senge-styrende app om tilladelsen.

I modsat fald vil de sensorer, som Ford har indbygget overalt i sengen, slå alarm. Nytter en vibration eller svag summen ikke, bliver ”space invaderen” simpelthen hældt tilbage på sin plads.

Den ene senge-halvdel vipper så meget, at både mennesker og fire-benede kæledyr i sengen glider til side. Det er vigtigt at få en god nats søvn, og det skal Fords nye Lane Keeper platform nok sørge for.

Ford har en særlig Inventions afdeling, hvis fremmeste opgave er at finde steder, hvor teknologier fra biler og lastvogne kan være til glæde for andre dele af livet.

Undervejs i udviklingen af den nye seng kontaktede Ford den kendte søvn-ekspert og bestseller forfatter Dr. Neil Stanley. Formålet var at få at vide, hvordan folk får den bedste søvn – og om det kan lade sig gøre i en dobbeltseng.

Hvad der ligner en sikkerheds-sele omkring sengen, er i virkeligheden en slags remtræk, der vipper den ene eller den anden side af sengen op – så personen kan trilles tilbage på sin halvdel.

”Når folk sover sammen, har mange voksne par hver for sig mindre plads, end et lille barn har i sin egen barneseng. Rigtigt mange har en tendens til at krybe tæt sammen. Ligesom vores fjerne forfædre gjorde foran bålet og for at beskytte hinanden mod ydre fjender,” forklarer Neil Sanley.

”På den anden side er mennesker allermest sårbare, når de sover. Derfor er vi programmeret til at vågne, lige så snart nogen rører uventet ved en. Trænger andre ind på ens senge-halvdel, tænder vores forsvars-mekaniske hele tiden, og vi vågner mange gange i løbet af en nat. Jeg har set mange forhold gå i stykker på grund af territoriale problemer i sengen,” fortsætter Sardey.

Her er Fords super-lydisolerede hundehus.

Desværre har Ford ingen aktuelle planer om at sætte den spor-opdelte dobbeltseng i produktion. Måske det ellers ville være en god idé, for bilsalget går vist ikke alt for godt alle vegne, Så er det jo fint, at Ford har sine kreative Inventions folk:

For et stykke tid siden lancerede Ford således en krybbe til små børn, der via små højttalere i sider og bund simulerer de søvn-dyssende brummelyde og små vibrationer fra en kørende bil.

En anden Ford opfindelse er det lyd-isolerende hundehus, hvor kæledyrene kan krybe i ly, når de vil have ro. Hundehuset er så effektivt, at selv bragene fra nytårs-fyrværkeriet kan holdes ude….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har smartphone æraen toppet?