Mini pc til mini pris

Nokia satser på QLED tv

Nokia QLED 4K på 58 tommer. (Foto: StreamView / Nokia)

Nokia har travlt med at udleje sit gode navn til andre fabrikanter, mens finnerne selv kun producerer 5G net og udstyr til teleselskaber.

Derfor udvikles Nokias smartphones i dag af finsk/kinesiske HMD Global, Nokias intelligente lys af amerikanske Smartlabs, mens østrigske Streamview sælger moderne smart-tv med Nokia logoet på.

Streamview har netop præsenteret en ny serie 4K tv, der bringer QLED teknologien ned i samme prisklasser som mange almindelige LCD- og enkelte OLED-tv.

QLED, som bl.a, også Samsung anvender, kaldes også for Quantum LED, Her er et LCD-panel baggrunds-oplyst af mikroskopiske LED-dioder.

Dette 43 tommers 3K tv i QLED teknologi koster under 5.000 kroner. (Foto: StreamView / Nokia)

Det skal give et mere lysstærkt tv med bedre farver og højere kontrast. Ikke mindst skal sort være sort og ikke mørkegrå. Samtidig er LED lampernes levetid meget lang.

De nye StreamView tv med 4K QLED fås i størrelserne 43. 50, 55, 58 og 70 tommer, De kører med Android tv som styresystem, og køberne har derfor adgang til over 7.000 apps i Google Play online butikker. Blandt dem er apps til populære streaming tjenester som Netflix, Disney+, Amazon Prime Video og YouTube.

Tv-apparaterne med Nokia navnet på giver også deres brugere valget mellem forskellige skærm-tilstande som Film, Sport og Gaming, hvor farver, kontrast og lyd indstilles automatisk til det indhold, man bruger skærmene.

Bruges tv’et til computerspil, forbedres respons-tiden til otte millisekunder, bassen øges med den indbyggede subwoofer, og spilbillederne opskaleres til 4K kvalitet.

Nokia har fem nye QLED apparater. 65 tommeren kom allerede sidste efterår. (Foto: StreamView / Nokia)

Nokia tv-apparaterne styres af en mikroprocessor med fire kerner, 1,5 GB RAM og 8 GB lager. Det gælder også den tre-dobbelte tuner med indgange for jordbaseret antenne (DVB T2), kabel (DVB-C) og satellit (DVB-S2).

Derudover kan de nye tv arbejde med op til otte satellit-modtagere på samme tid via en SatCR tilslutning, ligesom de indeholder en CI+ skuffe til betalings-tv-kort.

Naturligvis har Nokia QLED tv dual-band Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast, Google Assistant stemme-betjening samt godt med stik i form af tre HDMI, Ethernet LAN, audio/video og to USB.

Priserne begynder ved 4.899 kroner for 43 tommers 4K modellen og slutter ved 11.199 kroner for den store 70 tommers skærm. Nokia tv-apparaterne kan købes enten online hos StreamView selv eller gennem udvalgte danske forhandlere….

Her ses den store 70 tommers skærm fra Nokia. (Foto: StreamView / Nokia)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini pc til mini pris