iParadise afsløring om Mac’ens herrer

Smukt Nokia ur til de fitness glade

Hvad er nu det?

Først udvikler Nokia sig til verdens største fabrikant af mobiltelefoner. Det var i tiden omkring årtusindeskiftet og før. Inden iPhone kom og væltede markedet i 2007.

Glemt var alt om, at den finske virksomhed også fremstille gummistøvler og bildæk. Det var langt fra så sexy som telefoner, man kunne bære rundt i lommen.

Så var det bare, at Nokia sov i timen, da smartphones fra Apple og Android indtog verdensmarkedet. Finnernes reaktion – vi sælger vores Lumia telefoner til Microsoft – og koncentrerer os om at bygge netværk, som andres mobiler kører på.

Sidstnævnte var en god idé, mens salget af telefon divisionen til Bill Gates og co. var en fiasko. Microsoft er lige nu ved at lukke og slukke for Windows Mobile styresystemet.

Sidste år dukkede Nokia navnet så pludselig op i alle medier igen. Nokia vender tilbage med Android smartphones, der skal udfordre Samsung, iPhone, Huawei, Sony og alle de andre.

Helt korrekt var den historie nu ikke. For Nokia havde solgt rettighederne til at bruge sit navn på mobiltelefoner til HMD Global. Et finsk-kinesisk foretagende med flere ex-Nokia topledere i spidsen.

Nokias nye smartphones ser foreløbig ud til at være en succes, selvom de er lidt langsomme til at komme på markedet. Tre af Nokia modellerne fra HMD kan i dag købes på det danske marked, og flere er på vej.

Nokias Steel ure kan synkronisere trådløst med en smartphone app.

Men hvad er så det nye?

Vil HMD nu også sælge smarte ure ved siden af sine smarte telefoner. Ligesom Apple, Samsung, LG og Huawei gør det?

Svaret er nej. De nye Steel smartwatches, som jeg vil skrive om i denne artikel, kommer nemlig fra Nokia selv. Bare for at gøre forvirringen total.

For et år siden købte Nokia nemlig det franske firma Withings, der havde fundet sig en god niche i markedet for elegante smart-ure, badevægte og fitness udstyr, som kan arbejde trådløst sammen.

Det nye Steel ur fra Nokias Health division er basalt set et Withings Activité, som finnerne har pyntet på og nu sælger under det berømte brand med de fem bogstaver – og som bedst udtales med overbevisning i stemmen, som finnerne selv gør.

Steel uret kan måle sin bærers søvnrytme og vække ham eller hende på det bedst tidspunkt i søvforløbet, så han eller hun er udhvilet og frisk som en havørn.

Den vigtigste nyhed er, at Nokia uret nu fås i versioner i barsk sort og i mere feminin rosa guld. De gør ikke det hybride ur mindre smukt end det var i forvejen – i sølv eller hvid.

Det specielle ved Nokia nyheden er, at uret slet ikke ligner en smartwatch med stort blinkende display. Snarere tværtimod er Nokia Steel et studie i elegance og under-statement.

Under overfladen kombinerer Nokia Steel et automatisk urværk, der kan køre i otte måneder på et knap-batteri. Ved siden af rummer uret sensorer og trådløs Bluetooth kommunikation, som gør det til et moderne smartwatch med de vigtigste funktioner, sådan et skal have.

Nokia Steel kan registrere bærerens puls og aktivitets-niveau – om han/hun løber eller går, svømmer eller cykler, hvor mange kalorier der forbrændes undervejs – og hvor godt vedkommende sover. I svømme sammenhæng er det godt at vide, at Steel uret er vandtæt ned til 50 meters dybde under vand. Med andre ord kan det i princippet bruges som et slags dykkerur, selvom det næppe er meningen.

Nokias Steel ure kan sammen med en tilhørende app holde øje med bærerens aktivitets niveau. Får han eller hun bevæget sig nok, løbet eller svømmet så langt som planlagt, cyklet den rigtige tur osv.

Alle informationer sendes trådløst til en Health Mate app, man har liggende på sin smartphone. Her samles data op og vises i overskuelige grafikker, som man ser meget klarere på en stor mobil skærm end på det lille display på en smartwatch.

Det eneste, der afslører, at Nokia Steel er mere end et moderigtigt og minimalistisk designet armbåndsur, er den ekstra runde skala på urskiven. Det er ikke en sekundviser, men et præstations-instrument. Det viser f.eks, hvor stor en procentdel af en forudbestemt daglig motion, man har klaret.

Nokias Steel ur kommer helt uden knapper, men med smarte detaljer indenbords. F.eks. justerer uret sig automatisk til den tidszone, man befinder sig i – praktisk for folk, der rejser langt i fly.

Steel overvåger også bærerens søvn mønster og hjælper med at vågne op på det bedste tidspunkt i søvn-forløbet, så man er frisk som en havørn, når uret vækker en. På samme måde kan Nokia Steel naturligvis alarmere, hvis der kommet er opkald, en email, sms, en social media opdatering, eller man skal huske en aftale i kalenderen.

De nye Nokia Steel versioner sælges i et Limited oplag. Den sorte koster 130 USD eller ca. 850  kroner. Den i rosa guld skal man af med 150 USD for – ca. 980 kroner. Det lyder ikke spor dyrt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iParadise afsløring om Mac’ens herrer