Musen har eget lager i

TikTok overhaler Google

(Foto: 8268513 / Pixabay)

Hvis I går rundt med en tyrkertro på, at Google er verdens suverænt mest besøgte hjemmeside – eller det må være Facebooks og Apples – må I tro om igen.

Antagelsen var rigtig for et år siden, og de tre tech-giganter ligger da også fortsat med i toppen. De er dog alle blevet overhalet indenom her sidst på året. Lige nu er det kinesiske sociale medie TikTok verdens største på internet.

Ifølge data-sikkerheds-analytikerne fra Cloudfare har den populære video-delings-app TikTok ikke kun indhentet Google, men også overhalet.

Det er et gigantisk spring for TikTok, der kun lå på syvende-pladsen i Cloudfares ”Year in Review” rapport for et år siden.

TikTok er begyndt at finde sig et bredere publikum end primært børn og teenagere. (Foto: Alyoshine / Pixabay)

Undervejs har TikTok også passeret bade Facebook, Apple, Amazon, Netflix. YouTube, Twitter og WhatsApp I kapløbet om millioner af internet-brugeres gunst.

TikToks udvikling kommer ikke som den helt store overraskelse for mange social media kendere. Det har længe stået klart, at video-app’en ville være en af Corona-tidens helt store vindere. Sammen med video-møde platformen Zoom.

Mens folk har været tvunget hjemme fra skole og arbejde under pandemien, har de kigget sig om efter nye former for underholdning, når de ikke lige gad og se en tv-serie eller en film på Netflix.

Her har TikTok haft en perfekt timing, samtidig med at softwarehuset bag – Bytedance – har været dygtig til lægge nye features ind i app’en, så den også tiltaler et bredere publikum end primært teenagere og børn.

Selvom Google ser alt, hvad der sker på internet, er Google væltet af pinden som den mest populære hjemmeside. (Foto: Geralt / Pixabay)

I september passerede TikTok for første gang en milliard aktive brugere om måneden. Da overhalede kineserne også Facebook som den mest downloadede app til mobiltelefoner i verden,

Ifølge Cloudfare lykkedes det faktisk allerede i nogle få dage af februar, marts og april for TikTok at overtage førstepladsen som klodens internet domæne nummer ét. Det var dog først i oktober og november, det er endt med en længere-varende oplevelse.

Et par enkelte dage her i efteråret lykkedes det for Google at tilbage-erobre duksepladsen i kort tid. Det var på Thanksgiving den 25. november og Black Friday den 26. november – oplyser Cloudfare.

Her er den aktuelle Top-10 over de mest populære websider i verden lige nu:

  1. TikTok
  2. Google
  3. Facebook
  4. Microsoft
  5. Apple
  6. Amazon
  7. Netflix
  8. YouTube
  9. Twitter
  10. WhatsApp

Som med alle statistikker skal man lige tjekke, hvordan spørgsmålene er blevet stillet og, hvad de egentlig måler:

Cloudfare bruger f.eks. sine egne DNS-servere til at tælle online trafikken. Det kan sagtens være troværdigt, men resultaterne viser f.eks. ikke antallet af unikke brugere pr. måned.

Desuden er Google nok stadig størst overordnet set, fordi søgemaskinen dækker over et så bredt udvalg af online services – Maps, Translate. Search. Photos, News osv….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musen har eget lager i