Store penge i Stone

Google til kamp mod ”hate crime”

Had-forbrydelser på internet eller på engelsk ”hate crimes” foregår desværre overalt i verden, og de er svære at spore. Ifølge Google fordi der kun findes meget små mængder data, der er indsamlet om den type kriminalitet.

Hate crimes er derfor vanskelige at finde på internet for søgemaskiner som Googles – og følgelig også for journalister og andre mediefolk, der vil skrive om og afsløre eksempler på det grimme fænomen.

Robotter eller ”maskin-læring” skal fremover gøre det hurtigere at finde denne type kriminalitet på internet, når Google vil indsætte en ny type værktøjer til formålet.

Google vil bruge sin nyeste teknologi til at hjælpe journalister og medier til at afsløre “hate crime”.

Sammen med den uafhængige journalist organisation ProPublica i New York har Googles News Lab søsat et særligt indeks for hade-kriminalitet.

Indekset er nu åbent på internet, men næppe detaljeret nok fra begyndelsen med godt 3.000 registrerede rapporter. Hver dag kommer der dog nye informationer, og Google vil i de kommende måneder bruge kræfter på at forbedre indekset.

Hate crimes kan defineres som forbrydelser mod personer eller grupper motiveret af had til eller fordomme mod disses (formodede) seksuelle, sociale, religiøse, politiske eller race-forbundne tilhørsforhold.

Det seneste voldsomme eksempel på hate crime oplever USA i forbindelse med de meget omtalte Charlottesville demonstrationer, som præsident Trump tilsyneladende ikke ønsker at tage afstand fra.

Ifølge Google vil det nye online indeks hjælpe med at gøre hate crime data nemmere at forstå og visualisere. Det sker ved hjælp af selvlærende computere (”machine learning”) og Google Natural Language, der analyserer tekster og andre online informationer om folk, steder og episoder.

Målgruppen for det nye indeks er journalister, skribenter og andre mediefolk, der dækker online kriminalitet. De vil fremover lettere kunne grave eksempler på hate crime frem, navne, steder osv….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store penge i Stone