Vi stoler mindst på Facebook

Bliver 2022 foldemobilens år?

(Foto: Honor)

Der har været tilløb flere gange, men sådan rigtig fat i de store publikum har foldemobiler, klaptelefoner, clam-shells – kært barn har mange navne – har den nye type telefoner aldrig fået.

Måske det ændrer sig næste år. Meget kunne nemlig tyde på, at Samsung og Motorola omsider får seriøs konkurrence til deres Galaxy Z og Razr mobiler.

Indtil videre har nu tre store smartphone fabrikanter meldt ud, at de kommer med klap-modeller i 2022. Alle tre er store og seriøse, så man kan godt regne med, at der ikke kun er tale om marketing-fif for at skaffe sig gratis omtale.

Dertil kommer så Xiaomis længe vende Mi Fold, der egentlig skulle være kommet tidligere i dette efterår. Nu taler sandsynligheden for næste forår.

Huawei P50 Pocket havde verdems-premiere lillejuleaften. (Foto: Huawei)

 

Senest er det nu kinesiske Honor, der vil lancere sin Honor Magic V straks i det nye år. Formentlig allerede i januar.

Meningen er så, at det bliver den første foldemobil på markedet med Qualcomms helt nye Snapdragon 8 Gen 1 superprocessor ombord.

Honor var tidligere en del af Huawei, men blev solgt fra, da Huawei rendte ind i problemer med at bygge egne smartphones som følge af USA’s globale sortlistning af mærket.

Honor er i dag ejet af andre kinesiske investorer, der – modsat Huawei – ikke har problemer med at købe kritiske komponenter i USA. Derfor kan den nye Magic V dukke op med Qualcomms nyeste motor ombord.

OnePlus storebror OPPO præsenterede sin Find N 5G for en uge siden. (Foto: OPPO)

Rygterne fra samme medie taler dog om, at Magic V får et design meget lig Samsungs Galaxy Z Fold. Den bøjelige OLED-skærm indendørs kan foldes ud til otte tommers størrelse. På ydersiden har Honor nyheden så også et ekstra display på 6,5 tommer.

Huawei har samtidig med Honor haft officiel verdens-premiere I går på sin nye P50 Pocket telefon. Det skete med en lancering i Kina, hvor Huawei brugte både modeblade og lands-dækkende tv til at promovere begivenheden.

Huawei P50 Pocket kører med en Snapdragon 888 processor ved kun 4G. Skærmen er på 6.9 tommer i 21:9 format, når man holder telefonen vandret.

OPPO viste sin første klaptelefon for en uge side i skikkelse af Find N 5G modellen. Den har en 7,1 tommers AMOLED skærm, der viser sine billeder i et 8,4:9 format.

Samsung, der er en suveræn nummer ét i foldemobiler, ventes først at have næste og fjerde generation af Galaxy Z Fold og Z Flip klar til august næste år….

/

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi stoler mindst på Facebook