Motorola giver meget for pengene

Smart er ikke lig med sikker

(Foto: Geralt / Pixabay)

Rigtig mange mener, at det er godt at leve smart. Alt omkring en skal være smart – fra børnenes legetøj til boligens opvarmning og belysning. Inde midt imellem er det så smart at finde en ny kæreste ved hjælp af online dating.

Knap så mange tænker på, at smart ikke nødvendigvis er lig med, at noget er sikkert. Faktisk er tilfældet ofte det modsatte, viser en ny analyse.

Den afslører f.eks, at 87 procent af 24 testede dating apps har foruroligende sikkerheds-huller. Med andre ord beskytter de slet ikke deres brugeres private informationer godt nok. Kun dating app’ene, Lex, eHarmony og Happn klarede testen med en tilfredsstillende karakter.

Testen blev foretaget af Mozilla Foundation, der nok er mest kendt for sin Firefox internet browser. Non-profit fonden blev oprettet i 2003 for at hjælpe med at beskytte privatlivets fred online.

I sin nyeste rapport studerede Mozilla folkene online omtaler, app store lister og forbruger vurderinger af 196 forskellige ”smarte” produkter og services.

Fra smartwatches og online forbundne sundheds-gadges til elektronisk børne-legetøj, underholdning services, hovedtelefoner, video apps og enheder til det smarte hjem måtte en tur igennem møllen.

Ny analyse slagter mange dating apps for ikke at beskytte deres brugeres private informationer godt nok. (Foto: Tumisu / Pixabay)

De største syndere kunne bagefter findes på henholdsvis mobiltelefoner, sofaen i vores stue og i børneværelserne.

Mozilla fandt bl.a, at et smart køkken-legesæt fra KidKraft var helt galt på den, fordi dets integration med Amazons Alexa assistent og stemme-styring slet ikke havde nogen sikkerheds-regler.

Andre syndere fra denne del af markedet var Amazons Echo Show for Kids display og droner fra DJI og Ryze.

Underholdnings-kategorien, der indeholder f.eks. tablets, spillekonsoller, streaming enheder og e-bogs-læsere havde ni produkter til dumpe-karakter.

Blandt dem var ellers meget roste og avancerede gadges som Metas Oculus Quest 2 briller til Virtual Reality eller hele striben af Amazons Fire tablets.

Lidt bedre gik det i kategorien ”Smart Home”, hvor internet-forbundne termostater, dørklokker, alarmer, køleskabe og videokameraer er placeret.

(Infografik: Statista.com)

Her svigtede otte produkter i sikkerheden, hvilket svarer til 18 procent af de 45 testede enheder. Og igen var den gal med flere af Amazons og Facebooks – nu Metas gadges.

Hos Facebook var det firmaets Smart Display skærme og hos Amazon de tilsvarende Echo Show Portals. Ingen af dem forhandles normalt i Danmark.

Langt fra alle produkter og services fik dog bank i Mozillas analyse. 21 produkter får direkte ros for at tage sikkerhed og brugernes privatliv seriøst.

Blandt dem er video-møde-app’en Signal, smarte højttalere fra Sonos og Apple, en række fitness ure fra Garmin, robot-støvsugeren Roomba og iRobots lege-robot Root til børn.

Undersøgelser som Mozillas er ekstra vigtige, fordi de sætter spørgsmåls-tegn ved, hvor sikkert det meget omtalte tingenes internet (IoT) er i virkeligheden.

Ifølge analyse-bureauet Statista var omkring 7,7 millioner IoT enheder i brug i 2019 – alene i USA. I 2024 vil tallet være 14 millioner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola giver meget for pengene