De farligste lande for journalister

Bluetooth i ægte toplyd

(Foto: Astell & Kern)

De fleste forbinder Sydkorea med populær teknologi til et stort og bredt publikum. Tænk blot på tv og mobiltelefoner fra Samsung og LG eller biler fra Hyundai og Kia.

Sydkorea har imidlertid også et kreativ scene med super-entusiaster, ligesom vi bl.a kender det fra Japan. Det er folk, som kun vil acceptere det bedste af det bedste. Ligegyldigt, om det handler om bøffer af japansk Wagyu oksekød eller  det ultimative i lydgengivelse.

Selvom navnet lyder alt andet end koreansk, har det audiofile mærke Astell & Kern sin hjemmebane i det asiatiske land.

Astell & Kern er kendt for at bygge digitale musik-afspillere i superklassen. Med indbyggede digital-til analog konvertere (DAC), der får musik på mobiltelefoner, iPods eller MP3 spillere til at lyde som skrammel–kasser.

(Foto: Astell & Kern)

Samme kompromis-løse tilgang har Astell & Kern også til sine kostbare øretelefoner, og mon ikke den bliver det samme med firmaets første trådløse højttaler?

Som mange andre musik-entusiaster har Astell & Kern hidtil haft den opfattelse, at Bluetooth ikke kan bruges til high-end Hi-Fi. Overførslen sker ikke hurtigt nok til at videregive de små detaljer, og lydbilledet generelt er ikke naturligt nok.

Astell & Kern ser dog ud til at have ændret mening, eller markedet har fortalt koreanerne, at trådløs lyd bare er det, der rykker rent salgsmæssigt.

Derfor har Astell & Kerns seneste øretelefoner uden kabel og med Bluetooth. Firmaets første højttaler – Acro BE100 gør det også.

Rent teknisk er BE100 en stereo højttaler med sin egen 32 bit DAC ombord. Nyheden kan levere hi-res musik streaming op til 24 bit. Det er, hvad mange kalder Master Quality Sound.

Her er et billede af Astell & Kerns seneste – og billigste – musik-afspiller i særklasse. AK Jr koster ca. 1.500 kroner. (Foto: Astell & Kern).

Indendørs i det kompakte kabinet sidder to 1,5 tommers diskanter med domer af silke plus en basenhed på fire tommer med en hurtig membran af Kevlar.

Desuden rummer Acro BE100 også sin egne Klasse-D forstærkere på tilsammen 55 watt, som skal kunne leveres i hele toneområdet fra 50 til 20.000 Hz.

Højttaleren kan arbejde med Bluetooth 5.1 og aptX HD med 24 bit 48 kHz streaming. Andre støttede codexs er LDAC og AAC. Dertil kommer et 3,5 mm stik, som man kan forbinde en Hi-Fi lydkilde til via kabel.

Det ydre design kunne være tegnet i Skandinavien. Linierne er enkelte og rene. Kun afbrudt af en volumen knap, som mange nok vil finde klodset at se på. Hvis Acro var lavet af B&O, ville højttaleren i stedet have et diskret touch panel til lydstyring.

Astell & Kern nyheden kommer til salg i december i farverne hvid eller sort. Prisen i Europa skal ligge på 529 euro eller ca. 3.500 kroner….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De farligste lande for journalister