Hvad kan vi vente fra Apple i 2019?

Delux er til de hurtige taster

Når man arbejder meget med mus, tegnepen eller joystick på sin computer, bliver det hurtigt irriterende, at man også skal have et stort tastatur foran sig. Så er man nødt til at flytte begge hænder, når der skal indtastes ting. Det er besværligt og sænker arbejds-tempoet mærkbart.

Gennem årene har jeg set adskillige eksempler på alternative tastaturer, der skal være enten hurtigere eller mere ergonomiske og komfortable at bruge et det almindelige ”qwerty” hakkebrædt.

Ingen af disse keyboards – heller ikke Microsofts glimrende Natural forslag – er blevet en gedigen salgssucces. Om det vil ske med de nye Delux tastaturer fra Hong Kong er nok også tvivlsomt, selvom de bestemt indeholder gode ideer.

Det nyeste Delux – det staves uden ”e” i enden – hedder Designer, fordi det nok primært henvender sig til kreative mennesker foran en computer. Designere, tegnere, fotografer, arkitekter, grafikere, ingeniører, video- og filmfolk.

De har som regel den ene hånd travlt optaget med en digital pen og kan så betjene Delux tasterne med den ledige hånd. Højre eller venstre. Det er ligegyldigt. Delux Designer findes i varianter til begge.

Med sine 28 individuelt programmerbare taster fylder Delux Designer kun en tredjedel af et normalt pc-keyboard. Det kræver tilvænning, men ifølge fabrikanten finder man ud af rytmen på en time eller to. Da har man lagt alle sine mest anvendte taster, genveje, makroer osv, så de ligger perfekt i hånden.

Gør man det rigtigt, behøver man f.eks. ikke at trykke crtl+p for at printe. Det vil normalt kræve begge hænder. Nu sker udskrivningen via en enkelt knap. Desuden har Delux sin egen ”mus” i form af et drejehjul.

Den umiddelbare fordel er, at ens hånd dækker hele tastaturet. Den skal ikke flyttes, men bare hæves og sænkes. Tidsbesparende og sikkert godt for håndled og underarm. Desuden er Delux Designer kompatibel med både Windows-pc’er og Apple Macs samt en lang række populære software pakker.

Delux tager 69 USD – ca.  460 kroner – for sit Designer tastatur. Det findes også i en T9 variant til computerspillere, der så får et hurtigt tastatur, som minder om mobiltelefonens. Det koster kun 30 USD – ca.  200 kroner….

Her er Delux’ forslag til et gamer-tastatur.

Delux Designer tastaturet fås i hvidt eller sort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad kan vi vente fra Apple i 2019?