Disse mobiler købte vi i september

Fedt nyt legetøj

(Foto: Amazon)

Computere, tablets og smartphones er gadges, som børn og unge er helt vant til at omgås – til leg, læring, spil – og her under Corona – også kommunikation med andre via sociale medier og videomøder.

Nogle læger og psykologer samt mange forældre mener imidlertid, at børn har fået alt for meget skærmtid. Inden Corona var den allerede gal hos en del familier, men med pandemi og nedlukning var skærmen ganske enkelt uundgåelig.

Verdens største online butik – Amazon – mener nu at have fundet den ideelle bro mellem den fysiske og digitale verden. En bro. som små børn fra tre år og opefter kan benytte, når de vil lære nye ting, spille spil, lave kunst eller læse historier. Kort sagt have det sjovt, når de lærer og omvendt.

Broen har Amazon kaldt Glow. Det er en helt ny produkt-kategori, hvor en interaktiv projektor står i centrum. Den kan bare meget mere end en video-projektor, der blæser billeder og tv op i stort format.

Amazon Glow kan nemlig fungere som skærm til videomøder – dér har vi dem igen – men samtidig kan den via sensor-teknologi brede sig ud over hele borde eller dele af et gulv.

(Foto: Amazon)

På den måde kommer det klassisk fysiske element ind børnenes anvendelse af Glow. Den kan så kombineres med og styres med f.eks. en tablet, som forældre, pårørende, venner osv kan bruge til at engagere sig direkte i de smås aktiviteter.

Amazon har indbygget både kunstig intelligens, sensorer og skannere i Glow. Skanneren kan børnene bl.a. bruge til at forvandle en hvilken som helst fysisk ting til et digitalt objekt. De kan sågar lave et digitalt puslespil af deres legetøj, figurer osv,

Hver projektor kommer med ét års abonnement på Amazon Kids+ online tjenesten, der leverer hundreder af timer spil og aktiviteter – specielt designet til Glow.

Regn også med, at Amazon for længst forhandler med verdens store i legetøj og børne-underholdning om at levere nyheder til Glow. Det kunne være Disney, Mattel, Nickelodeon, Sesame Street – og hvorfor ikke LEGO?

Amazon fortæller, at Glow kommer til salg i USA først. Det sker i løbet af oktober. Prisen bliver indledningsvis 250 dollars eller godt 1.600 kroner. Senere ryger den op på 300 dollars….

(Foto: Amazon)

(Foto: Amazon)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i september