Fine billeder på mobilen

Kukuret du kan tale til

(Foto: Amazon)

Kuk-ure er normalt ikke noget man forbinder med moderne elektronik. Snarere tværtimod.

De kuk-ure, man typisk køber som souvenir i Schweiz, er fulde af mekanik. Også den lille dør eller klap, der åbner, så en lille fugl af plastik eller træ kommer frem og fortæller med sin gøge-agtig kukken, at nu er klokken slået.

Hos Amazon i USA mener man imidlertid, at kuk-ure anno 2021 skal være fuldt digitale. De skal kunne styres trådløst fra en smartphone eller via husets Wi-Fi, og selvfølgelig skal de lystre ejerens stemme.

Ergo kommer her Amazons nye Smart Cuckoo Clock med indbygget Alexa personlig assistent. Designet er mere strømlinet end klassiske kukur, men det er nok også nødvendigt for at passe ind i en bolig anno 2021.

Selve uret fremstår dog stadig analog i sit udseende. Man kan se et pendul, der bevæger sig indendørs, og selvfølgelig er der en lille fugl i toppen, som kukker.

(Foto: Amazon)

Den er lidt skuffende at se på. Tynd og nærmest en silhuet. Ikke en lille buttet pipper i flere farver som på de schweiziske kuk-ure, der formentlig er ”made in China” eller ”made in Vietnam” nu om dage.

Amazons moderne udgave kan selvfølgelig meget mere. Det har jo en mikro-processor indbygget, Wi-Fi, en audio forstærker og en højttaler.

Så kan man justere, hvor høj kukken skal være – og om det overhovedet skal være gøgens kald, man hører. Også andre fugles stemmer kan vælges. Sågar en ren digital tone, som vi kender den fra smartphones og elektroniske vækkeure.

Det sjoveste ved den nye Amazon Cuckoo Clock er dog integrationen af Alexa assistenten. Den gør det f.eks. muligt at sige ”Alexa sæt en 15 minutters timer.” Så vil uret kukke efter præcist et kvarter. Som markering af, at nu har kartoflerne kogt længe nok.

Endelig kommer det nye kuk-ur også med et lille digitalt display, hvor man kan se både klokken i tal og følge nedtællings-timeren i detaljer.

Amazon moderne fortolkning af det klassiske kuk-ur kan i øjeblikket forud-bestilles online til en pris af 80 dollars eller ca. 500 kroner….

Amazons lille pip-fugl ser lidt afpillet ud i forhold til de gamle schweiziske. (Foto: Amazon)

Et klassisk kukur ser nu mere overpyntet ud end Amazons nye. (Foto: Michael Römer / Pixabay)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine billeder på mobilen