Samsung kan fjernstyre sine tv

190 milliarder til it-sikkerhed

(Foto: Fly D / Unsplash)

USA’s præsident Joe Biden holdt i nat dansk tid et møde med amerikanske it-giganter som Apple, Google, Microsoft, IBM og Amazon for at få skabt en fælles front mod det stigende problem med internet sikkerhed.

Computer-virus i klassisk stil er ved at være det rene vand i forhold til, hvad der nu om dage foregår med ransomware gidseltagninger og decideret cyber-krig mellem f.eks. Rusland og USA.

Formålet med mødet var bl.a. at udvikle bedre fælles beskyttelses-metoder, indføre ”good operational practices” og uddanne flere sikkerheds-eksperter.

Efter mødet reagerede Google og Microsoft med at fortælle, at de vil investere tilsammen 30 milliarder dollars – ca. 190 milliarder kroner – i cyber-sikkerhed i de næste fem år. Google vil bruge 10 milliarder – Microsoft 20.

I et Twitter indlæg forklarer Microsofts topchef Satya Nadella, at 150 milllioner af de mange dollars skal bruges til at udbygge Microsofts eget uddannelses-netværk og til at hjælpe den offentlige sektor i USA med at forbedre deres sikkerheds-systemer.

USA’s præsident Joe Biden har haft et frugtbart møde med it-giganterne omkring bedre beskyttelse mod cyber-kriminalitet. (Foto: The White House)

Det Hvide Hus beskrev også Microsofts investering på sin hjemmeside:

”Microsoft vil omgående donere 150 millioner dollars i tekniske services til at hjælpe statslige, lokale og regionale myndigheder med at opgradere deres beskyttelse. Microsoft vil også udvide sit samarbejde med skoler, universiteter og non-profit organisationer om uddannelse i cybersikkerhed.”

Med sine milliard investeringer vil Google fokusere på at skabe en ny ”zero-trust” model, hvor hele leveringskæden i software bliver sikret. Modellen skal bl.a. bygge på open-source sikkerhed og tilbyde både den almindelige amerikaner og it-specialister bedre uddannelse i datasikkerhed.

Google vurderer, at man over de næste tre år kan hjælpe 100.000 amerikanere med at gennemgå uddannelser i cyber-sikkerhed, så de kan bestå et Google Career Certificate.

Måske det amerikanske initiativ kunne være et forbillede for Danmark. Også herhjemme er datasikkerhed et voksende problem. Forleden beskrev Leifshows, hvordan hackere i øjeblikket satser meget på at forstyrre it-driften i skoler og undervisnings-sektoren som helhed….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung kan fjernstyre sine tv