Hvor længe sidder I foran skærmen?

Samsung kan fjernstyre sine tv

(Foto: Samsung)

En af årsagerne til, at vi kun meget sjældent hører om større indbrud i og tyverier fra Apple butikker er, at Apple har indbygget en række smarte sikkerheds-features i sine produkter.

Apple kan således fjern-kontrollere alle sine laptops, Macs, iPads, iPhones osv og blokere for deres anvendelse, når de f.eks. bliver stjålet. Resultatet er, at tyvene står tilbage med ubrugelige apparater. De er kun dyre brevpressere for dem.

Nu viser det sig, at Samsung kan gøre det samme – dog kun på sine moderne tv. Det er blevet afsløret i et blog-indlæg på Samsungs sydafrikanske hjemmeside:

Her fortæller Samsung om en episode, hvor en sydafrikansk distributør havde et indbrud, hvor et antal Samsung tv blev stjålet.

Tyvene fik imidlertid ikke meget glæde af deres rov. Tv-apparaterne var nemlig udstyret med en fjernstyret låse-anordning, som Samsung kalder for ”TV Block”. Samsung beskriver sit anti-tyveri- således:

”TV Block er en fjernstyret sikkerheds-løsning, der opdager, hvis Samsung tv-apparater bliver aktiveret ulovligt. Systemet sikrer, at fjernsynene kun kan bruges af de rette ejere med et bevis på, at de har købt apparaterne hos en godkendt forhandler. Målet med systemet er at undgå parallelle markeder, hvor illegale varer bliver solgt. Denne teknologi er indbygget i alle Samsungs tv-produkter.”

Selvfølgelig betyder det ikke, at Samsung vil slukke for ens tv, hvis man er kommet bagud med afdragene hos sin forhandler.

Omvendt kan Samsungs og Apples fjernstyrings-muligheder godt give anledning til bekymring over, hvor meget de to giganter kan overvåge, hvad deres kunder bruger deres online apparater til….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor længe sidder I foran skærmen?