Streaming er hackernes paradis

Google, Facebook og Microsoft laver fælles standard

Fire af verdens største it-virksomheder går nu sammen om at skabe en ny fælles standard for data-overførsler. Data Transfer Protocol (DTP) lyder lidt teknisk – og er det også.

I sidste ende kan DTP dog vise sig at være en stor fordel for alle, der vil sende data fra én platform til en anden. Det kan f.eks. være kontakter, telefon lister, billeder og andet indhold mellem apps, der kører på forskellige styresystemer og platforme.

Initiativ-tagerne til DTP er ingen ringere end Microsoft, Facebook, Google og Twitter. Andre interesserede er velkomne til at deltage. Målet er jo at skabe en open source protokol, som alle kan bruge og være med til at udbrede.

Mange online firmaer tillader allerede i dag, at brugerne kan downloade deres data. Det er der ikke det store problem i. Det kommer først, når man vil flytte data videre. Via DTP får man et værktøj, som i princippet betyder, at man kan flytte sine data til overalt. Forudsat naturligvis, at man har tilladelse til at gøre det.

De fire stiftere af DTP beskriver deres idé som et generelt skelet med fri open source kode, der kan forbinde to online service udbydere med hinanden og lette udvekslingen af brugerens data mellem dem.

Det kan f.eks. være, når en person vil overføre sine fotos på Instagram til Snapchat, Flickr eller Google Photos. I dag er man nødt til at hente dem alle ned på f.eks. sin pc for så at uploade dem manuelt igen til den nye database.

DTP skal indeholder en serie såkaldte ”adapters”, der kan forvandle private API’er til let forståelige datapakker. Adapterne kommer i to udgaver – en til import af data og en til eksport. Begge indeholder software til at beskytte og verificere brugernes identitet.

Når DTP systemet engang er færdigt, vil det dække mange forskellige datatyper som f.eks. email, kalender, opgaver, billeder, tekst dokumenter, kontakter, spillelister, videoer osv.

Indtil videre eksisterer Data Transfer Protocol kun som et ”white paper”, der beskriver principperne og selve ideen. Dette papir kan man hente på DTPs hjemmeside her….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming er hackernes paradis