iPhone 8 suveræn til at tage fotos

Marea flytter 71 mio. Netflix film ad gangen

Verdens første undersøiske kabel over Atlanten blev indviet i 1858. Det tillod den første elektroniske kommunikation mellem USA og England ved hjælp af de dengang nymodens telegraf maskiner.

Det nyeste kabel af slagsen er nu lagt og vil gå i drift til oktober. ”Marea” – spansk for tidevand – er 6.600 kilometer langt og forbinder Virginia Beach på USA’s østkyst med Bilbao i Spanien.

Det nye fiberkabel i superformat er finansieret af Facebook, Microsoft og Telxius, der er et datterselskab af den spanske telegigant Telefonica.

Marea spænder over 6.600 kilometer på bunden af Atlantrerhavet mellem Virginia i USA og Bilbao i det nordlige Spanien.

Facebook og Microsoft skal bruge Marea for at kunne følge med i den uudslukkelige appetit efter ekstra båndbredde, som smartphones og sky-baserede services demonstrerer. Således ventes den inter-kontinentale internet trafik at 8-dobles frem til 2025.

Kablet kan flytte 160 terabytes data pr. sekund. Det er 16 millioner gange hurtigere end en typisk internet forbindelse til en husholdning. Det svarer også til, at 71 millioner streamede Netflix film i ”high definition” kan sendes igennem kablet på samme tid.

Planlægningen af Marea kablet har stået på i tor år, men selve arbejdet med at lægge kablet på tværs af Atlanten har kun varet i to måneder.  Det er ellers noget af en moppedreng at lægge på havbunden. Kablet veer 4,65 million kilo, hvilket svarer til omkring 34 store hvaler.

Marea kablet rulles ud fra et specialskib.

Marea ligger på over 5.000 meters dybde og er placeret længere sydpå end de fleste andre kabler mellem kontinenterne for at sikre en mere konstant og sikker forbindelse. Alligevel passerer det både undersøiske vulkaner, jordskælvs-plagede områder og koralrev.

Microsoft skal bruge Marea til at forbinde sine globale datacentre, og mon ikke Facebook har samme formål – ud over at gøre det globale internet endnu hurtigere.

Sidste år gik Facebook og Google sammen om at lægge et Marea-lignende superkabel mellem Los Angeles og Hong Kong. Google er desuden involveret i kabler mellem Japan og USA og mellem Asien og Australien.

Ikke overraskende er Amazon også med i kapløbet. Amazon er nemlig verdens største udbyder af cloud-baserede services – foran Microsoft og Google. Sidste år finansierede Amazon således det Hawaiki kablet på tværs af Stillehavet, som især kommer Amazon Web Services brugere i Australien og New Zealand til gode….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 8 suveræn til at tage fotos