Efter Android kommer Fuchsia

Microsoft og den kloge højttaler

Ligesom man troede, at Amazon var ved at sætte sig på markedet for smarte højttalere med sin Echo, begynder konkurrenterne at rulle frem.

Først var Google ude med sin glimrende Home. Apple er også på vej – og så dukker Microsoft pludselig op med Invoke, der bygges af den Samsung-ejede Hi-Fi specialist Harman Kardon.

Fælles for alle disse bokse er, at de kan meget mere end agere som klassiske højttalere. De kan styre hele huset via trådløst internet – og så reagerer de på, at beboerne giver dem ordrer ved at tale til dem.

Invoke indeholder tre diskanter og tre basser, der giver 360 graders lydspredning.

Forskellene ligger i antallet af funktioner, lidt i udseende og i de ”personlige assistenter” og kunstige intelligens, de har indbygget.

Amazon har sin egen. Googles er Assistant. Hos Apple bliver det Siri, som vi kender fra iPhones. Og hos Harman Kardon er det Microsofts Cortana.

I det ydre design ligner Echo og den nye Harman Kardon Invoke hinanden meget. Begge er udformet som cylindre og har højttaler enhederne placeret, så de stråler 360 grader rundt.

Begge har også syv mikrofoner indbygget – Google har kun to – som kan opfange de kommandoer, folk i lokalet siger til dem.

Invoke rummer syv mikrofoner, som man opsnappe brugernes vokale kommandoer. Mikrofonerne er også vigtige, når man laver et Skype opkald via højttaleren.

I Invokes tilfælde kan mikrofonerne også bruges til at holde en Skype telefon samtale i gang. Dog kan Skype deltagerne ikke som på pc’er, tablets og mobiler se et videobillede af hinanden – kun høre stemmerne.

Som sine konkurrenter kan Harman Kardon Invoke spille trådløs musik, styre kalendere, advare brugere om aftaler eller aflevere radioens nyheder. Man skal blot sige til højttaleren, hvad den skal.

Harman Kardon nævner ikke noget om et musikalsk samarbejde med f.eks. Spotify, men det kommer uden tvivl. Senest når Apple om kort tid præsenterer sin konkurrent, der vil lade Siri hente indhold fra Apple Music.

Microsoft vil nok også sørge for, at der kommer en stribe andre apps til sin Cortana assistent og dermed også til Invoke højttaleren.

Et båt lys stråler lidt science fiction agtigt fra toppen af Invoke. Forhåbentlig kan man slukke det med en indtalt kommando eller via en app på mobiltelefonen.

Først og fremmest er det Microsoft Outlook. Således kunne man sagtens forestille sig, at Invoke kunne læse emails højt for brugeren – eller at man dikterede en ny mail til sin højttaler.

Andre apps, som konkurrenterne også er på vej med, kan f.eks bruges til at styre tv-apparater, husets alarm, vaskemaskinen eller mikrobølge ovnen.

Det stemme-styrede hjem er i hvert fald lige om hjørnet.

Hvor Invoke vil gøre den store forskel, er på Harman Kardons hjemmebane. Her er der tale om en rigtig Hi-Fi højttaler og ikke bare en smart box, der kan spille musik og reagere på, hvad man beder dem om med stemmen.

Amazons meget succesrige Echo box rummer kun en enkelt diskant højttaler og en bas enhed. Invoke har tre af hver – plus Harman Kardons mange års erfaring fra berømte højttaler mærker som f.eks. JBL og Infinity.

Microsoft og Harman Kardon er begge navne i topklassen, som er svære at komme udenom. I hvert fald bør man tage Invoke med i de nærmere overvejelser, hvis man er på udkig efter en elektronisk assistent til hjemmet eller kontoret.

Desværre har de to nye partnere ikke løftet sløret for, hvad Invoke skal koste. Et godt bud lyder på 200 USD eller under 2.000 kroner i Danmark….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter Android kommer Fuchsia