Se, det er en smart køletaske

Første mobil med ny supermotor

(Foto: Xiaomi)

Efter tre års udvikling, 60 patent-ansøgninger og udviklings-udgifter på en halv milliard kroner har verdens (i øjeblikket) største smartphone fabrikant – Xiaomi – omsider løftet sløret for sit ”under display” kamera.

Det vil i praksis sige, at selfie-skyderen på mobilens front er flyttet fra indhak eller borede huller i toppen af displayet og ind under selve skærmglasset.

Her flyttede fingeraftryks-skanneren ind på mange dyre Android smartphones for et par år siden, men det er ikke så kritisk som med kameraet. Det kræver nemlig, at skærmglasset ikke forvrænger billedet til fotos og video.

Problemet har så været, at fabrikanterne normalt er mere optagede af at gøre glasset så ridsefast og immun over for fingeraftryk og fedt som muligt. Superklart glas var forbeholdt objektiverne foran kamera sensorerne bag på telefonerne.

For en gang skyld en skærm, der er helt uden afbræk eller borede huller. Selfie kameraet på Xiaomi Mi mix 4 er gemt under Gorilla Victus glasset. (Foto: Xiaomi)

Flere kinesiske mobilfabrikanter har kappedes om at komme først med ”under-screen” kamera. ZTE kom først med OPPO lige i hælene. Men Xiaomi siger selvfølgelig, at firmaets tredje-generation kamera er det første, som er virkelig brugbart.

Det spændende kamera på 20 megapixel sidder i den helt nye Xiaomi Mi Mix 4 telefon, der havde verdens-premiere i Kina natten til i dag.

Telefonen indeholder også flere andre nyheder end kameraet i skærmen:

Mi Mix 4 er således markedets første smartphone med Qualcomms seneste supermotor ombord. Den hedder Snapdragon 888+.

Glasset omkring selfie kameraet har mindre pixels end i resten af skærmen, men opløsningen er den samme – nemlig 400 punkter pr- tomme- (Foto: Xiaomi)

Det lille ”plus” markerer, at processoren er lidt hurtigere end den 888 chip, der sidder i mange topmobiler i år. Det er bl.a. 20 procent hurtigere kunstig intelligens til foto-effekter og støj-reduktion i billederne.

Mi Mix 4 indeholder også en helt ny ”anti-bliv-væk” funktion, der kan meget mere end de ”find min mobil” features, som vi bl.a. kender fra Apples iPhoes:

Xiaomis idé bygger på en hel stribe af funktioner, som f.eks. binder SIM kortet til telefonen. Så kan kortet ikke gen- og misbruges på en anden mobil. Måske endnu vigtigere: Man kan låse sin telefon, så den ganske enkelt ikke kan bruges af andre – f.eks. hvis man har glemt eller tabt den.

Endelig er Mi Mix 4 pakket ind i Xiaomis hidtil tyndeste cover af keramik. Slank ser nyheden da også ud på billederne.

Hovedkameraet bag på den nye Xiaomi telefon er på 108 megapixel. Telen er i periskop-form og kan forstørre fem gange optisk og 50 gange digitalt. (Foto: Xiaomi)

Føromtalte ”under glasset” selfie kamera sidder i et 6,67 tommers TrueTone AMOLED display, der viser billeder i Full HD+ kvalitet på 2.400 gange 1.080 punkter.

Med 120 Hz opdatering er skærmen meget hurtig og f.eks. velegnet til at vise krævende computerspil og videoer helt uden hakker.

Snapdragon processoren arbejder sammen med markedets i øjeblikket hurtigste memory – LPDDR5 RAM og UFS 3.1 i lageret. Der er også Wi-Fi 6, Harman-Kardon højttalere med Hi-Res audio og surround lydeffekter.

På ryggen af Xiaomi Mi Mix 4 sidder tre kameraer: Hoved-objektivet er på hele 108 megapixel og suppleres af en supervidvinkel på 13 MP og en tele på 8 MP. Sidstnævnte i periskop design kan levere 50 gange digital og fem gange optisk forstørrelse. Begge med optisk billed-stabilisering (OIS).

Skærmen tilbyyder 10 bit farver, Dolby Vision, HDR10+ og 120 gange opdatering i sekundet. (Foto: Xiaomi)

Selvfølgelig føler det indbyggede batteri også de fornemme specifikationer for telefonen. Batteriet på 4.500 mAh kan således lades op med hele 120 watt via kabel eller 50 watt trådløst. Det tyder på hurtigere optankninger af Mi Mix 4.

Xiaomi nyheden kommer på markedet i september i fire versioner fra 8/128 GB til 12/512 GB. Priserne begynder ved 4.999 kinesiske yuan, hvilket direkte oversat svarer til ca. 5.200 kroner. Inden den når til vores breddegrader, vil den dog blive fordyret af f.eks. EU importtold, høj moms osv.

Den nye Mi Mix 4 placerer sig som Xiaomis anden topmodel Mi 11 Ultra, der allerede fås på det danske marked til en pris af 9.490 kroner.

Mi 11 Ultra er verdens næstbedste kameramobil ifølge foto-testerne fra franske DxOMark. Den bedste fra Huawei kan ikke købes i Danmark….

(Foto: Xiaomi)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se, det er en smart køletaske