Ingen adgang for robotter

Redmi 5 giver stærk valuta for pengene

Et af de store mobiltelefon mærker, som vi mangler at se på det danske marked, kommer formentlig næste år – og det bliver med et brag.

Verdens femte-største smartphone fabrikant – kinesiske Xiaomi – viser nemlig lige nu, at man godt kan bygge en mobil med gode data og en stor 6 tommers skærm i Full HD+ grafik til 1.000 kroner i udsalg.

I Danmark bliver det nok 1.500 kroner, når afgifter og moms er indregnet. Men det er stadig en hammer-pris. Både når man kigger på konkurrenter og på de tekniske specifikationer for den nye Xiaomi Redmi 5 Plus.

Målgruppen for den budget venlige Xiaomi Redmi 5 er helt klart teenagere.

Telefonen rummer en mellemklasse Snapdragon 625 processor med otte kerner og enten 3 GB RAM og 32 GB lager eller 4 GB og 64 GB kapacitet. Kameraet på bagsiden byder på en 12 megapixel sensor, og det store batteri på 4.000 mAh har kredsløb til hurtig opladning.

Designet på Xiaomis aggressivt prissatte nyhed følger moden med smalle rammer omkring den aflange skærm i 18:9 format. Forpladen er dog ikke helt så domineret af displayet som hos flere andre fabrikanter, men 77,4 pct. er en værdi, som man knap har villet drømme om for bare et par år siden.

Billedkvaliteten på LED-skærmen er 2.160 gange 1.080 punkter, og man vil kunne købe telefonen i farverne sort, gylden, lyseblå og rosa guld.

Fingeratryks skanneren har holdt flyttedag til bagsiden af telefonen – lige under kameraet på 12 megapixel og et objektiv på f/2.2.

Xiaomi vil også sælge en lillebror, der selvfølgelig hedder Redmi 5. Den har en svagere Snapdragon 450 processor og en 5,7 tommers HD skærm i det aflange format (1.440 gange 720 punkter). Kameraerne er de samme som hos storebror Plus, men lageret og batteriet mindre. Det er prisen altså også – fra ca. 800 kroner i Kina, hvilket kan oversættes til ca. 1.100 kroner i Danmark.

Xiaomi blev længe kaldt Kinas Apple. Ikke fordi Xiaomi direkte kopierede iPhones, iPads og MacBooks, som flere andre kinesiske fabrikanter gør. Men fordi Xiaomi hele tiden har lagt vægt på et lækkert design og god kvalitet i sine produkter.

Xiaomi var bl.a. den første fabrikant, som med sine Mii telefoner viste smartphones, hvor hele fronten var fyldt af skærmen. En idé, som i den grad har dannet mode.

Sidste år tog Xiaomi en nedtur efter at have være Kinas næststørste smartphone fabrikant i et stykke tid. Kun Huawei var større. En ny produkt strategi har givet Xiaomi fremgang og selvtillid igen, så firmaet nu taler seriøst om at gå ind i Europa og USA med andet end billigt tilbehør….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen adgang for robotter